Codul secret al celor care voiau să se pensioneze fraudulos, ajutaţi de un medic de la Spitalul Militar Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Eugen Poşiar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile FOTO pressalert.ro
Medicul Eugen Poşiar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile FOTO pressalert.ro

Rechizitoriul de trimitere în judecată a medicului Eugen Poşiar, arestat preventiv şi acuzat că ajuta angajaţi ai Penitenciarului Arad să se pensioneze fraudulos, scoate la iveală şi un cod secret al lucrătorilor din penitenciar care îşi luau concediu medical pentru a putea mai târziu să se pensioneze pe caz de boală.

Astfel, procurorii DNA Timişoara arată în rechizitoriu că la Penitenciarul Arad a devenit o practică pensionarea anticipată din motive medicale în condiţiile în care pensia ajunge să fie aproximativ egală cu salariul. Procurorii au mai arătat că pentru a ajunge să fie pensiobabili, lucrărtorii Penitenciarului Arad aveau nevoie de prelungiri ale concediului medical până la 90 de zile. Ulterior, se intra în comisie şi se mai dădeau încă 30 de zile de concediu medical. Procurorii arată că în rândul personalului din cadrul penitenciarului Arad s-a creat un limbaj specific, perioada de 90 de zile de concediu medical premergător obţinerii avizului fiind denumită „plecare la curs”, iar cele 30 de zile de concediu medical ulterioare avizului sunt referite ca „plecare la specializare”. 

Boli grave inventate

Pentru a beneficia de concediu medical care să îi ajute mai târziu pentru pensionare, angajaţii din penitenciar aveau nevoie să figureze cu boli grave. De asta, susţin procurorii, se ocupa medicul Eugen Poşiar, şef de secţie la Spitalul Militar Timişoara. Potrivit DNA, în schimbul a 500 de euro medicul inventa  boli de inimă, la nivel arterial (despre care se afirmă că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante), probleme pulmonare ori alte afecţiuni grave. Potrivit procurorilor, unui pacient  i s-a pus diagnosticul de spondiloză lombară fără a i se face investigaţiile necesare. Chiar dacă susţin că pensionarea în baza unor boli inventate a fost o practică la Penitenciarul Arad, procurorii nu au putut să probeze decât două cazuri în care medicul a primit suma totală de 3.400 de lei, cerând la fiecare încă 300 de lei şi o sumă neprecizată pentru a intervene la membrii comisiei de pensionare de la Spitalul Militar. Alături de medic, la domiciliul căruia s-au găsit peste 150.000 de euro cu ocazia percheziţiilor, a fost trimisă în judecată şi o asistentă acuzată de falsuri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite