Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Colegiul Tehnic Henri Coandă din Timişoara trece la predare online din cauza frigului. Şcoala este nereabilitată din 1965, de când a fost construită

2
25 Jan 2022 10:29:29
Autor: Stefan Both
Colegiul H.Coandă din Timişoara
Colegiul H.Coandă din Timişoara

Colegiul Tehnic Henri Coandă este construit în 1965. De atunci, nu a mai văzut nicio reabilitare. Câteva cârpeli, şi cam atât în 57 de ani, spune viceprimarul Ruben Laţcău.

Viceprimarul Ruben Laţcău a convenit cu directorul Colegiului Coandă că este mai bine pentru sănătatea şi siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice să se treacă de marţi, 25 ianuarie 2022, la ore online.  
 
„Ani de zile, elevii de la Coandă şi din alte şcoli, bolnavii din secţii ale spitalelor timişorene au fost ca prioritate, mult după asfaltarea drumurilor. Politic, era mai convenabil să faci lucrări rapide şi după câteva luni să poţi să tai panglica. Acum, în situaţie de criză energetică vedem costurile politicii în care, an după an, Primăria a ignorat sistemul de educaţie şi pe cel medical. Clădiri praf, geamuri vechi, calorifere colmatate, instalaţia de încălzire veche de decenii, lipsa izolaţiei termice. Nici vorbă de investiţii în panouri solare sau alte măsuri de eficientizare energetică şi modernizare”, a transmis viceprimarul Ruben Laţcău. 
 
Colegiul Tehnic Henri Coandă a fost construit în 1965, iar de atunci, nu a mai văzut nicio reabilitare în afară de câteva cârpeli. 
 
Anul acesta începe proiectarea reabilitării termice a cinci corpuri de la Colegiul Henri Coandă: izolarea termică a clădirii şi utilizarea de surse regenerabile de energie, prin montarea de panouri solare, reabilitarea cantinei, sălii de sport, internatului şi a atelierelor.  
 
De asemenea, se vor reface cu ajutorul fondurilor nerambursabile toate instalaţiile sanitare şi termice din interior, precum şi sistemele de iluminat.  
 
Se vor face lucrări de izolare termică la toate cele cinci corpuri de clădire şi se vor reface izolaţiile termice şi hidrofuge la acoperişul clădirilor. Se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie PVC cu geam termopan.  
 
„Practic, vorbim despre prima instituţie cu clădiri inteligente din oraş, o reabilitare care va transforma acest colegiul tehnic într-o şcoală super modernă. Nu rezolvăm problema de astăzi, dar ne asigurăm că pe viitor, copiii nu vor mai trece prin astfel de situaţii critice. Proiectul a fost deja depus pentru finanţare nerambursabilă şi suntem convinşi că vom putea contracta finanţarea, iar în acest an vom începe execuţia. Problemele energetice se rezolvă cu investiţii în reabilitarea termică a clădirilor şi modernizarea sistemului de termoficare”, a mai spus Ruben Laţcău. 
 
Vă mai recomandăm să citiţi:
 
Zeci de timişoreni au donat pături pentru Spitalul de Oncologie. În saloane au fost temperaturi de 15 grade Celsius

Zeci de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, internaţi în Clinica de Oncologie de la Timişoara, nevoiţi să stea în frig, în saloane. Colterm nu mai are bani
 
Guvernul scoate din impas primăria timişoreană. Abonaţii Colterm au căldură cel puţin până la începutul lunii februarie

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

West
25.01.2022, 10:50:00

in aceasta tara scolile, spitalele si infrastructura nu sunt prioritare! prioritare sunt pensiile speciale de la 42 de ani! salariile animalelor politice sunt prioritatere! pt astea se gasesc bani si nu putini! dorneanu are venituri de la statul roman mai mult decat presedintii americani!!!!! coloneii din militie si armata, cei care scoteau soldatii la cules de porumb si primeau kent, cafea, plocoane pt permisiii au pensiii speciale obscene fata de romanii ce muncesc pana la 65 de ani! dac sa iesim in strada este prea mult si nu avem curaj, totusi macar la vot sa fie sanctionati! cum poate un om 'normal la cap' sa voteze partide care sustin aceste nedreptati?!

West
25.01.2022, 10:52:49

Romania educata este: romania pensiilor speciale! romania animalelor politice; romania doctoratelor si a cartilor scrise si negasite; romania bugetarilor pilosi; romania securistilor; romania numirilor politice; romnaia fara reforme;

Modifică Setările