Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Colterm, societatea de termoficare din Timişoara cu o situaţie financiară dezastruoasă, reduce numărul directorilor şi aparatul birocratic

1
16 Jun 2021 16:36:32
Autor: Stefan Both
Colterm FOTO Debanat.ro
Colterm FOTO Debanat.ro

Recent, Colterm a fost penalizată de Administraţia Fondului pentru Mediu cu o amendă de peste 21 de milioane de euro pentru că nu a achiziţionat certificatele verzi cerute de lege.

Consiliul de Administraţie al Colterm a decis, în şedinţa din această săptămână, să eficientizeze activitatea companiei, aflată într-o situaţie financiară dificilă în ultimii ani, prin reducerea posturilor de directori de la 7 la 4. De asemenea, CA pregăteşte şi o restructurare a companiei.
 
„Consiliul de Administraţie a început un proces de transformare masivă a Colterm prin care ne dorim ca această companie să reducă cheltuielile şi să devină eficientă şi stabilă. Având în vedere situaţia financiară a societăţii, era absolută nevoie de o reorganizare care să înceapă de la vârf, cu funcţiile de conducere. Prea mulţi ani Colterm a fost un refugiu şi o recompensă pentru diverse servicii politice, iar acest lucru trebuie să înceteze imediat. Nu voi permite ca această companie să fie căpuşată de diverse interese personale sau de partid”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz. 
 
Astfel, din noua organigramă, aprobată de Consiliul de Administraţie al Colterm, au dispărut posturile de director marketing, director comercial şi director de producţie. 
 
În etapa a doua a acestei reorganizări, Colterm va reduce numărul de posturi cu 20%, ceea ce înseamnă o reducere de aproximativ 160 din numărul total de posturi, în marea majoritate personal neimplicat în procesul de producţie.
 
„În acest moment, cheltuielile salariale ale Colterm se ridică la aproximativ 4 milioane de lei pe lună. Prin această reorganizare vom economisi circa 800.000 de lei pe lună. Aceşti bani sunt absolut necesari companiei şi vor fi folosiţi atât pentru investiţii, cât şi pentru stingerea datoriilor acumulate în ultimii 20 de ani”, a declarat Cristian Mîţu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Colterm.

Vă mai recomandăm:

Amenda uriaşă primită de compania de termoficare din Timişoara provoacă o nouă dispută în coaliţia PNL-USRPLUS
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionel Marcu
16.06.2021, 16:45:21

De ce abia acum? Până acum Timișoara nu l-a avut pe Fritz? Azi în Timișoara, mâine la RADET!

-5 (5 voturi)
Modifică Setările