Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Condamnate să colaboreze. PNL şi USR-PLUS încep negocierile pentru formarea unei majorităţi în Timiş

0
30 Sep 2020 11:10:26
Autor: Daniel Dancea
USR-PLUS mai avea nevoie de un vot pentru a avea majoritate în CL Timişoara FOTO pressalert.ro
USR-PLUS mai avea nevoie de un vot pentru a avea majoritate în CL Timişoara FOTO pressalert.ro

PNL şi USR-PLUS vor încheia o alianţă administrativă în Timiş după ce niciuna dintre formaţiuni nu a reuşit să obţină majoritate. Pentru a-şi promova proiectele, Dominic Fritz are nevoie de voturile liberalilor, iar Alin Nica nu poate conduce Timişul fără sprijinul USR-PLUS.

PNL şi USR-PLUS încep negocierile pentru formarea unor majorităţi în Consiliul Local Timişoara şi în Consiliul Judeţean Timiş. Preşedintele ales al CJ Timiş, Alin Nica, a declarat că între cele două partide va fi încheiată o alianţă administrativă.

„Este clar că vocea timişenilor şi timişorenilor ne transmite direcţia pe care trebuie să mergem la Consiliul Judeţean şi Primăria Timişoara şi această direcţie este o alianţă administrativă între PNL şi USR-PLUS, atât pentru majoritate în CJ, cât şi pentru majoritatea în Consiliul Local Timişoara”, în această direcţie vom merge, a declarat Alin Nica, preşedintele ales al CJ Timiş, care urmează să fie „înscăunat” şi preşedinte interimar al PNL Timiş.

La rândul său, preşdintele USR Timiş, Cristian Moş, a declarat că negocierile dintre USR-PLUS şi PNL nu vizează doar Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean, fiind avute în vedere şi localităţile din judeţ în care USR are consilieri locali.

„Urmează mai întâi noi să stabilim în USR-PLUS cum facem şi după aceea să ne întâlnim cu cei de la PNL să discutăm. Am discutat un cadru, va urma să ne întâlnim în două comisii. O să discut cu candidaţii noştri din toate UAT-urile. Vor să îi ascult şi pe ei pentru că nu pot să le impun. USR-PLUS nu îşi doreşte o funcţie sau ceva. Dacă într-o locuitate avem trei consilieri, înseamnă că oamenii vor să îi reprezentăm, dar nu vom lupta niciodată pentru funcţii punctual”, a declarat Cristian Moş.

În urma negocierilor, PNL şi USR-PLUS ar urma să îşi împartă funcţiile de viceprimari de la Timişoara şi vicepreşedinţi de la Consiliul Judeţean Timiş. Având în vedere că USR-PLUS a obţinut majoritate în CL Timişoara, iar PNL majoritate în CJ, o variantă ar fi ca USR-PLUS să impună ambii viceprimari ai Timişoarei, iar PNL vicepreşedinţii CJ Timiş. Este greu, însă, de crezut că liberalii vor accepta să piardă funcţia de viceprimar al Timişoarei.

 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Judecătorii obligă PSD să îl reprimească în partid pe un consilier local „executat” pentru „acte de indisciplină”. Decizia nu este definitivă 

Viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia, exclus din PSD pentru că „a încălcat grav disciplina de partid”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările