Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Condiţii civilizate pentru pacientele tratate în ambulatorul Maternităţii Odobescu din Timişoara după o investiţie de 10 milioane de lei, bani europeni

0
22 Dec 2015 00:24:00
Autor: Daniel Dancea
Dr. Dorin Grigoraş şi dr. Olimpia Oprea într-un cabinet modernizat din bani europeni FOTO Daniel Dancea
Dr. Dorin Grigoraş şi dr. Olimpia Oprea într-un cabinet modernizat din bani europeni FOTO Daniel Dancea

Lucrările la ambulatorul Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie de la Spitalul Municipal Timişoara (Maternitatea Odobescu), începute în primăvara acestui an au fost finalizate. După o investiţie de 10 milioane de lei, mare parte bani europeni, o clădire aflată într-o stare dezastruoasă a fost modernizată şi dotată cu aparatură medicală modernă.

Medicii Clinicii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara şi pacientele pe care le tratează, venite din toată regiunea, vor beneficia începând cu noul an de condiţii civilizate de tratare a pacientelor care ajung în ambulatoriu. În urma unui proiect al cărui beneficiar este Primăria Timişoara, în subordinea căreia se află spitalul, şi o investiţie de aproape 10 milioane de lei, din care peste opt milioane de lei bani europeni nerambursabili, ambulatoriul clinicii a fost modernizat.

Potrivit datelor furnizate de managerul de proiect, Andreea Bălan, suprafaţa totală amenajată în cadrul proiectului este de 612 mp (parterul şi demisolul) ambulatorului de la Clinica de Obstetrică Ginecologie. Managerul de proiect a mai arătat că în urma investiţiei au rezultat 14 cabinete: 1 cabinet obstetrică, 1 cabinet neonatologie, 4 cabinete obstetrică – ginecologie, 8 cabinete ginecologie şi spaţii anexe, inclusiv cameră de sterilizare şi sală de tratamente. „Din cele 14 cabinete propuse, 7 cabinete au fost reabilitate,  urmând a fi  modernizate prin echipare şi dotare cu mobilier şi echipamente medicale de ultimă generaţie, iar 7 cabinete au fost nou amenajate, rezultând din recompartimentări ale spaţiilor existente urmând la rândul lor a fi echipate şi dotate”, a mai arătat managerul de proiect Andreea Bălan.


Demisol de la Maternitatea Odobescu înainte de lucrări FOTO Primăria Timişoara


Demisol de la Maternitatea Odobescu după lucrări FOTO Daniel Dancea

În noul ambulator al Secţiei de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara este şi un cabinet cu aparatură care permite diagnosticarea unor malformaţii ale fătului. „Pacienta vine, este consultată, i se face o cardiotomografie, se constată starea de sănătate a fătului. Pacienta pleacă cu un document care atestă starea de sănătate a copilului. În momentul în care apar probleme, pacienta rămâne şi se internează”, a declarat medicul Dorin Grigoraş.

La rândul său, medicul Olimpia Oprea s-a declarat încântată de condiţiile în care pot lucra medicii pentru a trata pacientele. „Este important şi pentru pacient şi pentru noi pentru că nu este totuna să lucrezi într-un spaţiu inadecvat unde degeaba faci curăţenie. Într-o clădire veche de 100 de ani sau cu echipamente învechite care se strică în timp ce efectuezi o manevră, nu poţi să lucrezi. Este foarte important pentru siguranţa şi calitatea actului medical realizarea acestui proiect”, a declarat medicul Olimpia Oprea. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările