Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Construcţia noului terminal al Aeroportului Timişoara poate începe. Va avea şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in, şase porţi de scanare automată

0
17 May 2022 14:54:38
Autor: Stefan Both
Proiect terminal Aeroport Timişoara
Proiect terminal Aeroport Timişoara

Conducerea Aeroportului Timişoara a semnat, marţi, 17 mari, la Ministerul Transporturilor contractul pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia şi ordinul de începere a lucrărilor pentru acelaşi obiectiv.

Câştigătorul licitaţiei pentru proiectul „Servicii de elaborare a documentaţiei tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) şi realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de executare pentru edificarea unei construcţii cu destinaţia <Terminal plecări curse externe>, cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistenţă tehnică din partea proiectantului”, a fost desemnat în 25 martie 2022. 

Din cele şase asocieri constituite pentru ofertare iniţială - Strabag, Concelex, Bog’Art, Kesz Construcţii România, Elidiclau Prest şi Construcţii Erbaşu, respectiv trei selectate pentru etapa finală – Concelex, Construcţii Erbaşu şi Strabag, oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusă de SC Concelex SRL (lider de asociere) – SC Concelex Engineering SRL – SC Concrete & Design Solution SRL – SC Metroul SA.
 
În data de 6 aprilie 2022, la Consiliul Naţional de Soluţionare a fost înregistrată contestaţia SC Strabag SRL referitoare la procedura de achiziţie publică.
 
Prin decizia nr. 967/C1/848 din 09.05.2022, C.N.S.C. a respins ca nefondată contestaţia depusă şi a confirmat decizia Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia de desemnare a câştigătorului licitaţiei, Concelex SRL.
 
Marţi, 17 mai, Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor şi al infrastructurii, Daniel Piţurlea, preşedintele grupului Concelex şi director general al Concelex Engineering şi Daniel Stamatovici, directorul general al Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia, au semnat contractul pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe.
 
Licitaţia pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire este de 88 de milioane de lei iar termenul limită de finalizare a construcţiei este 31 decembrie 2023. 
 
Terminalul va avea o suprafaţă construită de 12.000 metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in, şase porţi de scanare automată a documentelor. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

S-a deschis noul terminal pentru sosiri externe la Aeroportul Timişoara. Drulă: Durata de aşteptare pentru intrarea în ţară se va reduce la jumătate

Noul terminal de pe Aeroportul Timişoara arată ca o galerie de artă. Un proiect în premieră naţională VIDEO

Finanţare pentru noul terminal de plecări curse externe al Aeroportului Timişoara. Va costa aproximativ 18 milioane de euro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările