Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Cum a ajuns directorul Filarmonicii din Timişoara să fie evaluat de un medic veterinar. Explicaţia lui Dominic Fritz

11
11 May 2021 19:43:25
Autor: Daniel Dancea
Medicul veterinar Răzvan Stana (stânga) a fost desemnat de primarul Timişoarei, Dominic Fritz (dreapta), în comisia de evaluare a managerului Filarmonicii Banatul FOTO Facebook/Răzvan Stana şi Dominic Fritz
Medicul veterinar Răzvan Stana (stânga) a fost desemnat de primarul Timişoarei, Dominic Fritz (dreapta), în comisia de evaluare a managerului Filarmonicii Banatul FOTO Facebook/Răzvan Stana şi Dominic Fritz

Directorul Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, Ioan Coriolan Gârboni, trebuie să plece din funcţie după ce raportul său de management pentru perioada 2017 - 2021 a fost respins de o comisie în care balanţa a înclinat-o un consilier local USR-PLUS, de profesie medic veterinar.

Supus evaluării, raportul de management al directorului Filarmonicii „Banatul” din Timişoara a fost respins cu nota 8,7. Pentru a putea continua pe funcţie, Gârboni avea nevoie de cel puţin nota 9.00.

Din comisia de evaluare a lui Gârboni au făcut parte trei persoane: Kovács Emőke, manager Filarmonica de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare, Ioan-Dragoş Dimitriu, manager Filarmonica Braşov şi Răzvan Stana, consilier local, preşedinte al Comisiei V – pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, sănătate, protecţie socială, turism, ecologie, sport şi culte din cadrul Consiliului Local al Muncipiului Timişoara.

Potrivit procesului-verbal de evaluare a lui Gârboni, cel care a înclinat balanţa decisiv în defavoarea managerului de la Filarmonică a fost consilierul local (USR-PLUS) Răzvan Stana, care este de profesie medic veterinar şi care s-a făcut remarcat recent printr-un proiect de interzicere a hrănirii porumbelilor, câinilor şi pisicilor pe domeniul public.

Astfel, atât la prima probă, cât şi la a doua probă, cele mai mici note au fost acordate de Răzvan Stana. Spre exemplu, la proba interviului, cei doi mangeri ai filarmonicilor din Satu Mare şi Braşov l-au notat pe Gârboni cu 9,4 şi 9,5, în timp ce Răzvan Stana la notat pe Gârboni cu 8,1. Practic, pe baza notelor oferite de managerii celor două filarmonici, Gârboni ar fi primit notă de trecere.  

Cum a ajuns medicul veterinar în comisia de evaluare 

Primăria Timişoara a transmis că „comisia de evaluare a fost desemnată prin dispoziţie a primarului şi a fost compusă din reprezentanţi ai autorităţii, în proporţie de o treime, şi din specialişti în domeniul de activitate al instituţiei, în proporţie de două treimi”.

Marţi, primarul Dominic Fritz a explicat că l-a desemnat pe consilierul USR-PLUS ca membru al comisiei de evaluare având în vedere că este şeful Comisiei de Cultură din Consiliul Local.

„Legea dispune că eu ca primar numesc această comisie cu o treime un reprezentant al autorităţilor şi două treimi experţi. Am considerat că cel care a primit încrederea colegilor ca preşedinte al Comisiei de Cultură este în stare la fel de bine ca oricine din primărie să evalueze acel proiect de management şi nu am niciun motiv să mă îndoiesc. Trebuie să fie un reprezentant al autorităţilor locale. Nu trebuie să fie trei experţi în management cultural”, a declarat Dominic Fritz.

Preşedinte al Comisiei „cu de toate”

Cu alte cuvinte, primarul Dominic Fritz l-a desemnat pe Răzvan Stana ca membru al comisiei de evaluare a managerului de la Filarmonica Banatul pentru că este preşedinte al Comisiei de Cultură din Consiliul Local, o funcţie ocupată printr-o decizie politică, în urma împărţirii comisiilor între partidele din Consiliul Local.

Andrei Meşter, lider al consilierilor USR-PLUS, a declarat pentru „Adevărul” că Răzvan Stana a ajuns membru al Comisiei de cultură pentru că aceeaşi comisie se ocupă şi de Sănătate, iar pentru că Stana are studii de medicină şi se ocupă şi de copii, consilierii USR-PLUS au considerat că e potrivit pentru Comisia V, aşa cum este denumită Comisia pentru pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, sănătate, protecţie socială, turism, ecologie, sport şi culte.

„Problema e structura veche a comisiilor. Noi am început să lucrăm la un regulament prin care să se reorganizeze comisiile. Comisia V este comisia în care tot timpul s-au adăugat anumite chestii.

Nu ai cum să acoperi în cinci comisii să acoperi o paletă mare de domenii. Atunci la comisia V s-au tot adăugat în funcţie de cum s-a schimbat legea. Şcolile nu au fost în primă fază la primărie şi atunci s-au tot adăugat.

Eu ce pot să vă spun e că domnul Stana, din câte ştiu eu, a terminat medicină veterinară şi profesează ca manager de vânzări zonale. El a fost foarte implicat pe zona de sănătate, în special cu casele de copii şi cu zona asta de ajutor pentru copii. Atunci, partea asta de sănătate fiind la comisia V…..Am încercat să ne organizăm cât mai bine. Neavând un medic, ne-am ales fiecare după cum ne-am simţit mai ok. El fiind şi medic veterinar şi fiind implicat şi pe zona asta de copii a mers la Comisia V”, a declarat Andrei Meşter.

Ioan Gârboni a contestat raportul comisiei de evaluare, dar contestaţia i-a fost respinsă. „Adevărul” a încercat să îl contacteze şi pe Răzvan Stana, dar acesta nu a răspuns apelurilor.

Vă mai recomandăm:

Ce se întâmplă cu mandatul de consilier al Anei Munteanu. Suspendarea, mai dură decât retragerea sprijinului politic

Reacţia patronilor localului în care a descins consiliera USR să demaşte funcţionarea în carantină: Un răspuns dur, incompatibil cu un stat democratic

Flămânzi sub acoperire, folosiţi într-o operaţiune USR de demascare a ilegalităţilor din HoReCA: „Totul a fost organizat la ordinul prefectului“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Ionica Porumbel
11.05.2021, 19:53:42

Nu pot să cred! Omul multilateral dezvoltat...chiar există?!

0 (2 voturi)
Stanila Ion
11.05.2021, 19:59:56

Asta-i culmea, un medic veterinar,care, poate n-a calcat niciodata pe la un concert sau o opera da note unui profesionist....Halal comisie....

-3 (7 voturi)
Stanila Ion
11.05.2021, 20:01:57

Culmea e ca este si platit pentru asta....

-5 (7 voturi)
defu gabi
11.05.2021, 20:07:15

Comisie politica... Poti fi si canalagiu daca ai pilele potrivite...

-2 (2 voturi)
GRIGORIU Grieg
11.05.2021, 20:39:10

Raportul de activitate si intervoil sunt instrumente care pot fi judecate de oameni cu studii superioare. Nu a data probe de canto, se urmaresc niste repere, planuri, indicatori de performanta, aspectele financiare sunt importante pentru un manager. Cu exceptia cazului in care evaluarea a fost facuta cu interes sau rea credinta, cea ce nu putem afla din randurile de mai sus, un medic veterinar sau altcineva cu studii superioare este perfect capabil sa evalueze un Raport de Activitate. De fapt, avand in vedere ca " e o lume mica" cea a Filarmonicii din Timisoara in care fiecare se cunoaste cu fiecare din domeniul respectiv este o garantiei de echidistanta si o metoda de evitare a politicii de cumetrie sa existe in comisie oameni care nu sunt prea strans legati de domeniul respectiv.

+5 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările