Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Cum arată şoseaua de aproape 3 milioane de euro care leagă Aeroportul Timişoara de centura oraşului FOTO

1
21 Oct 2021 16:37:01
Autor: Stefan Both
Noua şosea care asigură legătura dintre centura ocolitoare a Timişoarei şi Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” FOTO Ş.Both
Noua şosea care asigură legătura dintre centura ocolitoare a Timişoarei şi Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” FOTO Ş.Both

Drum lărgit la patru benzi, pistă pentru biciclişti, iluminat public, două sensuri giratorii; aşa arată şoseaua construită cu aproape 3 milioane de euro, între Aeroportul Timişoara şi centura oraşului.

Drumul judeţean 609 D situat pe teritoriul comunei Ghiroda şi asigură legătura dintre centura ocolitoare a Timişoarei şi Aeroportul Internaţional “Traian Vuia”, a fost moderniza în urma unei investiţii în valoare de 2,8 milioane de euro, făcută de Consiliul Judeţean Timiş din fonduri alocaţi prin PNDL.  

GALERIE FOTO
 
Vechiul drum care ducea la aeroport, şi care avea două benzi, este acum amintire. S-a construit o şosea civilizată, pe patru benzi, pe o lungime de 2,53 de kilometri, cu pistă pentru biciclişti, iluminat public, două sensuri giratorii. De asemenea, s-au făcut şi lucrări edilitare, s-au schimbat reţelele de canalizare din subteran. 
 
Drumul a fost deja inaugurat, iar acum se poate ajunge uşor la aeroport atât dinspre centură, cât şi din direcţia drumului naţional DN6 care duce spre spre nodul de descărcare spre autostradă. 

 
Vestea bună este că autorităţile judeţene vor construi un drum de mare viteză între Centura Timişoarei şi Autostrada Vestului, din fonduri de la Uniunea Europeană. Deocamdată s-au primit 2,3 milioane de lei pentru documentaţie. 

 
Serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic se află deja în procedură de licitaţie publică. 
 
“Suntem hotărâţi să tragem autostrada mai aproape de Timişoara, pentru a repara greşelile trecutului, iar noua şosea de viteză este un pas ferm în această direcţie. Pot spune că a fost o cursă contra cronometru pentru a întocmi, agrea şi depune cererea de finanţare în termenul agreat”, a declarat Marian Vasile, administrator public al CJ Timiş. 

 
Drumul va avea aproximativ 8 kilometru, cu patru benzi, şi va avea şi va acţiona ca o centură şi pentru Ghiroda şi Remetea Mare. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Statuia lui Traian Vuia, inaugurată pe Aeroportul Timişoara: A ajuns acolo unde vin şi pleacă „aparatele zburătoare” care au la bază ceva născut din geniul lui


S-a deschis noul terminal pentru sosiri externe la Aeroportul Timişoara. Drulă: Durata de aşteptare pentru intrarea în ţară se va reduce la jumătate

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
21.10.2021, 18:20:07

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările