Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Cum poate fi ascultată toată Biblia în 90 de ore: „Oriunde am găsit o adresă de bibliotecă, am trimis-o“

12
26 Jan 2020 04:11:44
Autor: Daniel Dancea
Ioan Ciobotă a lucrat  patru ani şi jumătate pentru înregistrarea de 90 de ore FOTO Arhiva personală
Ioan Ciobotă a lucrat  patru ani şi jumătate pentru înregistrarea de 90 de ore FOTO Arhiva personală

Ioan Ciobotă, jurnalist la un post de radio creştin din Timişoara, a înregistrat audio toată Biblia. Lucrând la acest proiect doar în timpul liber, timişoreanul a reuşit să înregistreze audio toată Biblia în aproximativ patru ani şi jumătate. În final, a rezultat o înregistrare de 90 de ore în care sunt cuprinse toate cărţile Bibliei.

Biblia în limba română, traducerea Dumitru Cornilescu, poate fi ascultată integral în 90 de ore. Timişoreanul Ioan Ciobotă, jurnalist la postul Radio Vocea Evangheliei Timişoara, a înregistrat audio toată Biblia şi a pus-o pe internet, la dispoziţia oricui vrea să o asculte. Mai mult decât atât, Ciobotă a trimis câte un DVD cu înregistrarea la toate bibiliotecile pentru care a găsit o adresă poştală.

Am lucrat doar în timpul liber sau noaptea. Aproape fiecare verset l-am reluat de două sau de trei ori pentru că uneori nu am fost mulţumit de interpretare sau mi-am dat seama că accentul trebuia pus pe alte cuvinte. Una peste alta, am citit şi înregistrat de două-trei ori toată Biblia, cu editare şi pregătire a durat patru ani şi jumătate. Am pus-o pe DVD-uri şi am trimis-o la aproximativ 3.000 de biblioteci universitare, comunale, orăşeneşti. Oriunde am găsit o adresă de bibliotecă am trimis Biblia în varianta audio. A mai fost pusă pe nişte dispozitive care se alimentează de la soare, ca nişte radiouri mici, şi a fost distribuită la asociaţii de nevăzători. De asemenea, este încărcată pe Youtube, pe diverse site-uri, pe toate tipurile de podcast. În total, are 90 de ore. În 90 de ore se poate asculta toată Biblia de la început până la sfârşit”, a declarat Ioan Ciobotă pentru „Adevărul”.

Potrivit timişoreanului, varianta audio de 128 kb/s are mai puţin de 5 GB, iar varianta de 320 kb/s are 11.5 GB. „Din punctul meu de vedere, când citeşti Biblia, de fiecare dată vrei mai mult să citeşti. Simţi că intri în legătură cu Dumnezeu, că te desprinzi de toate problemele din lumea aceasta. Simţi că te desprinzi şi te apropii de Dumnezeu. Biblia este cuvântul viu şi puternic al Lui Dumnezeu”, a mai spus Ciobotă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Radu Mircea
26.01.2020, 12:21:06

# 90 de ore ??? (noua zeci) Efortul este laudabil pentru nevazatori , dar pentru omul obisnuit 4 zile de omorit timpul nonstop are o alta valenta ...

+3 (3 voturi)
Popa .Basca
26.01.2020, 12:25:18

Cand eram copil, apreciam enorm colectia "Traista cu povesti".Au fost atatea colectii,atatea povesti care mi-au transformat copilaria saraca intr-un spatiu de vis!...Biblia nu am avut rabdare sa o termin.Eram copil,eram sarac,dar nu eram chiar atat de tampit!

+2 (6 voturi)
Stefan din Nord
26.01.2020, 13:27:22

Dar esti crestin ortodox ,banuiesc .

-1 (3 voturi)
Popa .Basca
26.01.2020, 13:52:07

Da,Stefane!Problema este ca la data botezului (crestinarii) nu mi-a cerut nimeni parerea.Cand vad ce fac cu bietii copii...ma abtin!Citesc enorm,oriunde ma duc am un fond de aproximativ 15000 de carti cu mine,dar la Biblie nu voi reveni vreodata.Nu cred ca este cazul sa-ti spun de ce.

+3 (3 voturi)
Stefan din Nord
26.01.2020, 14:33:15

Asta-i pacatul ortodocsilor si catolicilor Fac prozeliti cu forta cand noii botezati poarta pampers si sug lapte si bineinteles habar n-au ce li se intampla cand sunt bagati in cristelnita fara vointa lor . Ori Isus a spus ca CINE VA CREDE va fi botezat Marcu 16 ;16

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (12)