Cum să ne ferim de răceală cu uleiuri esenţiale. „Lucrează cu o viteză foarte mare. Putem simţi îmbunătăţiri instant“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uleiuri esenţiale FOTO arhivă Adevărul
Uleiuri esenţiale FOTO arhivă Adevărul

Uleiurile esenţiale pot reprezenta soluţii bune pentru tratarea unor viroze sau răceli. Numeroşi medicii au început să recomande uleiurile chiar şi în locul antibioticelor.

În ziua de astăzi sunt foarte mulţi medici de familie au început să prescrie pacienţilor reţete naturiste. Spre exemplu, în loc de tradiţonalul antibiotic, pentru o infecţie virală, un medic a recomandat o soluţie de uleiuri esenţiale. Am întrebat-o pe Melinda Cojocnean, specialistă în uleuiuri esenţiale, cum acţionează aceste medicamente. 

„E adevărat, medicii probabil că întâlnesc multe persoane care dezvoltă tot felul de simptome şi alergii neplăcute în urma medicamentelor de sinteză. Ei recomandă atunci ceva ce ştiu că nu are acel potenţial toxic pentru organism. Până la urmă nu avem nimic de pierdut, e bine să fim dispuşi să testăm. Natura este aliatul nostru numărul unu. Este foarte important să conştientizăm acest lucru. Plantele sunt cele care ne furnizează oxigen, ne sunt şi hrană dar în acelaşi timp pot fi şi cele mai bune remedii. Ele dezvoltă o chimie care le ajută să se protejeze de microbi, bacterii, ciuperci. Sunt perfect compatibile cu organismul nostru şi chiar au acces în interiorul celulei, pot creea acel teren biologic în care nu se mai pot dezvolta anumite microorganisme patogene”, a explicat Melinda Cojocnean.


"Instant putem simţi o imbănătăţire"

Într-o perioadă în care foarte multă lume se confruntă cu diferite forme de viroze, aromaterapeuta Melinda Cojocnean vine cu câteva recomandări utile. 
 

“Se fac nişte amestecuri care de fapt vin cu o chimie extrem de complexă. Fiecare ulei esenţial conţine anumite molecule cu proprietăţi de a inhiba dezvoltarea unor microorganisme patogene. Folosind combinaţii de mai multe uleiuri, şansele de a rezolva o problemă de sănătate sunt mult mai rapide. Aceste uleiuri lucrează cu o viteză foarte mare. Instant putem simţi o imbănătăţire. Ajută la eliminarea secreţiilor, la decongestionarea sinusurilor, au efect antibiotic, antiinflamator. Vin cu foarte multe proprietăţi. Singura condiţie este să nimerim uleiul specific problemei pe care o avem. Pentru că fiecare plantă dezvoltă o chimie specifică mediului în care trăieşte”, a afirmat Melinda Cojocnean.

"Este de sute de ori mai puternic decât un ceai medicinal”

Uleiurile esenţiale recomandate împotriva infecţiilor virale, cum ar fi combinaţia de cimbru şi de cuişoare, au o aroma extrem de puternica. Se recomandă cinci picături de trei ori pe zi, însă nu veţi putea înghiţii soluţia fără miere. 

“Există nişte capusule vegetale în care se poate pune câteva picături. Ne protejează de gustul foarte puternic. Pentru că uleiurile esenţiale sunt concentraţii uriaşe de plante. Dacă comparăm cu un ceai, în care punem câteva frunze dintr-o anumită plantă, în cazul unui ulei esenţial poate fi vorba de zeci, sute sau mii de plante concentrante. Este de sute de ori mai puternic decât un ceai medicinal”, a mai spus Melinda Cojocnean, pentru Adevărul.

Pe lângă înghiţire, uleiurile esenţiale pot fi şi aplicate pe corp, pe tălpi, în zona sinusurilor sau gât, pot fi inhalate din palmă sau se poate folosi chiar şi un aparat de difuzare, de pulverizare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite