Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Fostul manager al unui cinematograf din Bucureşti, obligat să restituie zeci de mii de euro primiţi pentru ore suplimentare

0
25 Nov 2021 18:19:51
Autor: Daniel Dancea
O fostă angajată a unei multinaţionale, obligată să-i restituie fostului angajator 134.000 de lei FOTO Pixabay
O fostă angajată a unei multinaţionale, obligată să-i restituie fostului angajator 134.000 de lei FOTO Pixabay

Fostul manager al unui cinematograf din Bucureşti, operat de o companie multinaţională, a fost obligat de judecători să restituie 134.000 de lei (26.800 euro), primiţi în urma unei sentinţe pronunţate într-un dosar pentru drepturi salariale.

Dată în judecată de un manager care a demisionat în anul 2018, o companie multinaţională care operează în România mai multe cinematografe a fost obligată să achite peste 147.000 de lei, din care 137.000 de lei ore suplimentare şi sporuri şi 10.000 de lei daune morale. Pentru că sentinţa pronunţată în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti era executorie, fostul manager, o femeie, a cerut punerea ei în aplicare.

Compania s-a conformat şi a făcut plata, peste 147.000 de lei. În apel, cererea de chemare în judecată a fost admisă parţial, judecătorii hotărând că fostul manager trebuie să primească cu 134.000 de lei mai puţin decât a decis prima instanţă. În urma sentinţei, compania a cerut să îi fie restituiţi 134.000 din cei peste 147.000 de lei managerului.

Pentru că fosta angajată a refuzat, compania a deschis proces, reclamând că „pârâta cu rea-credinţă refuză să restituie banii”. Fostul manager s-a apărat susţinând că „reclamanta se limitează la afirmaţia că a recalculat sumele datorate pârâtei fără a preciza cum a recalculat aceste sume şi în baza căror documente justificative”.

Tribunalul Bucureşti a dat dreptate companiei reclamante, obligându-l pe fostul manager să restituie 134.000 de lei din cei peste 147.000 de lei pe care i-a încasat în urma sentinţei care nu era definitivă.

„Instanţa apreciază că sunt întrunite condiţiile plăţii nedatorate având în vedere situaţia de fapt reţinută din care rezultă faptul că, reclamanta a plătit pârâtei suma reprezentând drepturi băneşti şi dobânda aferentă acestora (mai puţin cheltuielile de judecată) fără a exista un just titlu”, arată Tribunalul Bucureşti, care l-a obligat pe fostul manager şi la plata unor cheltuieli de judecată de 8.700 de lei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un şofer care a demisionat pentru că nu şi-a primit banii s-a trezit concediat disciplinar. Cum a fost tranşat cazul

Un român a cerut concediu fără plată încă din prima zi de muncă. Concediat imediat, a dat angajatorul în judecată

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările