Cum poţi fi amendat pentru că nu ai rovinietă la o maşină care nu îţi mai aparţine. Cazul unei femei care a obţinut anularea amenzii în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Timiş a emis recent sentinţa finală într-un dosar în care o femeie din Timiş a contestat o amendă primită pentru că nu deţine rovinietă la maşina surprinsă în trafic. În instanţă, femeia a demonstrat că maşina pentru ca i-a fost aplicată amenda fiind vândută cu patru ani înainte.

Un proces de contestare a unei amenzi de 250 de lei pentru lipsa rovinietei a fost finalizat recent de Tribunalul Timiş. În instanţă, o femeie a contestat o amendă primită de la CNAIR pentru lipsa rovinietei. Concret, maşina femeii a fost surprinsă pe un drum naţional din judeţul Arad circulând fără a achita rovinieta. Prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Timişoara, unde femeia a arătat că nu se face vinovata de săvârşirea contravenţiei, întrucât „la data întocmirii procesului – verbal aceasta nu mai era proprietara bunului menţionat în actul constator şi sanctionator”, maşina fiind vândută în  anul 2013.

Judecătoria Timişoara a respins în primă instanţă cererea de anulare a amenzii arătând că susţinerile femeii nu pot conduce la anularea amenzii. „Contractul menţionat anterior produce efecte doar faţă de părţile care l-au încheiat, neputând fi opus terţilor. Orice schimbare a proprietarului/utilizatorului autoturismului în cauză devine opozabilă terţilor doar după transcrierea dreptului de proprietate în evidenţele serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent”, a arătat judecătorilor.

În apelul de la Tribunalul Timiş, femeia a depus la dosar dovada că actul de vânzare – cumpărare a fost înregistrat la Primăria Satchinez, unde îşi are domiciliul. Mai mult, în 2015, Primăria Timişoara a confirmat printr-o adresă transmisă Primăriei Satchinez că maşina a fost înregistrată pe numele noului proprietar. În baza acestor probe, Tribunalul Timiş a dispus anularea amenzii.

„La data constatării faptei contravenţionale, pententul nu mai era nici utilizator şi nici proprietar al autoturismului.Pentru motivele arătate Tribunalul urmează să  admită  apelul  formulat  şi în consecinţă să schimbe în tot  hotărârea apelată  în sensul că va admite plângerea contravenţională şi va dispune anularea procesului verbal de contravenţie”, se arată în decizia Tribunalului Timiş, care este definitivă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite