Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Cum să-ţi recuperezi banii pe maşina distrusă de gheaţa căzută de pe clădiri

0
22 Feb 2012 13:17:12
Autor: adevarul
Mașini distruse de gheață căzută de pe acoperișuri
Mașini distruse de gheață căzută de pe acoperișuri

Avalanșele de pe acoperișuri au distrus zeci de mașini în Timișoara, provocând pagube însemnate. În unele cazuri, proprietarii autoturismelor nu aveau încheiată decât asigurarea obligatorie, așa că își pot recupera daunele doar de la cei care aveau obligația să se asigure că gheața de pe clădiri nu va provoca incidente. 

Potrivit reprezentanților administrației locale, vinovați de pagube se fac proprietarii sau asociațiile de proprietari care nu au curățat gheața și zăpada de pe acoperișurile imobilelor care le aparțin. „Daunele pot fi recuperate în primul rând de la societățile de asigurări. Dacă nu sunt acoperite de polițele de asigurare, pot fi date în judecată asociațiile de proprietari sau proprietarii care nu s-au achitat de obligații. Nu este datoria primăriei să curețe gheața și zăpada de pe acoperișuri", a precizat Flavius Boncea, purtător de cuvânt al Primăriei Timișoara.

„Pentru cei care aveau polițe de asigurări care acoperă și aceste pagube, asiguratorul va acoperi costurile reparației, iar apoi le va recupera în instanță. Și cei care nu au încheiate asemenea polițe îi pot acționa în instanță pe proprietari. Mai întâi au nevoie de constatare, de dovada de la poliție, iar apoi trebuie să plătească reparația. După ce se primesc chitanțele de la service-ul auto, proprietarul clădirii poate fi chemat în instanță. Ar fi indicat să existe și martori, în cazul în care se va contesta faptul că gheața a căzut de pe acoperișul respectiv”, a declarat avocata Anca Săsăran.

Pentru proprietarii mașinilor distruse care nu au acoperite daunele de către asigurator, principala problemă va fi obținerea banilor pentru reparațiile costisitoare. „Dauna este de vreo 500 de euro. Nu avem de unde să o reparăm, eu lucrez la o firmă de curățenie pe câteva sute de lei și soțul e pensionar. Cred că o vom da la dezmembrat, nu prea avem altă soluție", a declarat Elena Axini, a cărei mașină a fost grav avariată de bucățile de gheață căzute de pe acoperișul unei clădiri de pe strada Emanoil Ungureanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările