Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Cuplu de tineri din Timişoara acuzat că schingiuieşte şi ucide pisici adoptate: „Sunt nişte monştri, nişte psihopaţi“

0
15 Jun 2018 12:19:58
Autor: Stefan Both
Pisica internată la o clinică veterinară FOTO Ş:Both
Pisica internată la o clinică veterinară FOTO Ş:Both

Un tânăr de 22 de ani şi prietena lui sunt cercetaţi de Poliţia din Timişoara pentru infracţiuni de schingiuire sau ucidere a animalelor.

Asociaţiile pentru protecţia animalelor care funcţionează în Timişoara se confruntă cu un nou caz dificil. Totul a pornit de la postarea unei timişorence, pe Facebook, care se plânge că a dat spre adopţie doi pui de pisică, însă după doar câteva zile animalele au fost găsite moarte.
 
“Am postat mai multe anunţuri cu pisicuţe pe Facebook, pe Olx şi pe siteul Adoptiipisici.ro. L. L. m-a sunat duminică, i-am trimis câteva poze cu pisicile mele şi au decis să adopte două, pentru că e bine să crească împreună, să se joace. Marţi dimineaţa am ajuns la adresa unde locuieşte. El era jos, în faţa blocului, iar pe asfalt era un alt pisic, lovit, cu sânge la nas şi guriţă. A spus că a găsit jos acea pisică. M-am oferit să-l duc la veterinar, dar a spus că se va ocupa el pentru că ştie el un cabinet în zonă. Am urcat la apartamentul 8, să las cele două pisici. Acolo am dat de încă o pisică, fără o ureche”, începe povestea Sara Makki-Casavela.
 
Aceasta afirmă că tinerii aveau toate condiţiile pentru a ţine pisici, litiere cu nisip, bol de apă şi mâncare, hrană de la Animax, pentru că prietena băiatului lucra chiar la magazinul Animax din mall.
 
“Am lăsat pisicile şi am plecat. Miercuri, când am vrut să mă interesez de soarta pisicilor, în special de cel găsit pe stradă, am sesizat că nu mai pot trimite mesaj. Am fost blocată pe Facebook. Nu mi-a răspuns nici la telefon. Mai târziu mi-a trimis prim MMS două poze cu pisicuţele. Am fost sceptică aşa că am plecat la adresă. Am intrat în apartament şi pe motănelul meu l-am găsit zăcând pe pachet cu piciorul din faţă rupt, era letargic, nu reacţiona. Lângă era motănelul acela lovit, de care zicea că se va ocupa, părea mort. Am pus mâna pe motănelul meu şi am întrebat unde e cealaltă pe care i le-am lăsat. Individa mi-a spus atunci că ei numai o pisică au primit. Asta m-a revoltat. Atunci mi-a spus că pisica a murit. Am rămas mută. Mi-a explicat că a picat un dulap pe toate trei. Am luat pisica moartă, pe care mi-a adus-o într-o pungă, din bucătărie, şi cel rănit şi m-am la cabinet”, a mai spus Sara Makki-Casavela, care lucrează ca medic stomatoloc în Timişoara.

 
Au aruncat leşul pisicii într-o tufă
 
Între timp, cealaltă pisică moartă din apartament, cea găsită în faţa blocului, a fost aruncată într-o tufă din spatele blocului. “Din păcate, ei maltratează animalele. Ăştia sunt nişte monştrii, nişte psihopaţi. După ce am postat povestea pe Facebook şi am fost contactată de mai mulţi, care mi-au spus că au dat acestora spre adopţie pisici şi nu au ma primit nici ei poze sau informaţii”, a concluzionat Sara Makki-Casavela.
 
În urma postării pe Facebook, care a devenit virală, mai multe asociaţii care se ocupă cu protecţia animalelor au venit în sprijinul Sarei. 
 
“Am luat legătura cu Sara, care nu ştia ce să facă. Am sfătuit-o cu privire la plângerea pe care trebuie să o depună la poliţie. Una dintre pisici a fost internată, cealaltă e moartă. Am fost şi eu la adresa celui care a adoptat pisicile, dar nu a deschis nimeni uşa. Nici la telefon nu răspund. Am luat legătura şi cu Poliţia animalelor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare, unde voi duce raportul de necropsie, ca vinovaţii să fie traşi la răspundere, să nu se mai întâmple astfel de lucruri”, a declarat Mihaela Graure, de la Asociaţia Micaela. 

 
Poliţia a deschis dosar penal
 
Poliţiştii de la Secţia 4 l-au audiat pe L. L. şi au deschis un dosar penal. Tânărul le-a povestit poliţiştilor că totul s-a întâmplat după ce a căzut un dulap pe pisici. 
 
„Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 22 de ani ar fi ucis două pisici pe raza municipiului Timişoara. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de schingiuirea sau uciderea animalelor, iar poliţiştii efectuează în continuare cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurările producerii incidentului urmând ca la definitivarea acestora să fie propusă soluţia corespunzătoare către parchet”, spune Ionuţ Sîrbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. 
 
 
Am încercat să luăm legătura cu tânărul, însă acesta nu a dorit să deschidă uşa apartamentului. 
 
Reacţia celor de la Animax
 
Scandalul a ajuns şi la urechile celor de la Animax, care au concediat-o pe tânără.
 
“În primul rând dorim să vă mulţumim pentru că ne-aţi atras atenţia asupra situaţiei din Timişoara. Astfel de comportamente faţă de animăluţe sunt de neconceput, cu atât mai mult dacă acestea au putut fi ale unei colege din reţeaua noastră.
 
Valoarea de baza în Animax este dragostea pentru animale, fiecare animăluţ fiind considerat un membru al familiei.
 
Astfel de acte precum cele care ne sunt relatate nu sunt tolerate sub nicio formă de compania noastră.
Din activitatea fostei noastre angajate, cât şi din relatările colegilor noştri, nimic nu ne-a dat de înţeles că ar putea fi capabilă de astfel de acte. Pe întreaga durată a colaborării cu Nicoleta Borzan, aceasta a manifestat o grijă sporită faţă de animaluţele existente în magazin, fiind în permanenţă atentă la condiţiile lor de bunăstare.
 
În încheiere dorim să vă informăm că N. B. şi-a încheiat colaborarea cu firma noastră, iar noi avem speranţa că unităţile abilitate vor lua măsurile necesare”, a transmis Anca Alexa, retail manager Animax.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările