Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Daune de 80.000 de euro pentru un tânăr rănit pe un „motor“ condus de un băiat de 16 ani fără permis

3
11 Jul 2020 06:13:56
Autor: Daniel Dancea
Accidentul a avut loc în noiembrir 2017 FOTO Arhivă
Accidentul a avut loc în noiembrir 2017 FOTO Arhivă

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar de vătămare corporală din culpă, în care a fost judecat un adolescent care a provocat un grav accident de motocicletă. În urma procesului, un băiat aflat pe motocicletă, care a fost rănit în accident, trebuie să primească daune morale de 80.000 de euro.

Accidentul de motocicletă a avut loc în noiembrie 2017, în judeţul Caraş-Severin. Un tânăr de 16 ani fără permis conducea o motocicletă Honda neînmatriculată, avându-l în spate pe un prieten de vârstă apropiată, iar la o intersecţie cu un drum judeţean nu s-a asigurat şi a fost lovit în plin de o maşină de teren care circula regulamentar.

În urma impactului, atât motociclistul, cât şi prietenul său au fost răniţi grav. În urma anchetei, adolescentul care conducea motocicleta a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat şi vătămare corporal din culpă.

Băiatul aflat în spatele motociclistului, rănit în accident (a avut nevoie de 148 de zile de îngrijiri medicale), s-a constituit parte civilă în proces, cerând daune morale de 300.000 de euro. Atât Judecătoria Caransebeş, cât şi Curtea de Apel Timişoara i-au acordat daune morale de 80.000 de euro. În decizia lor, judecătorii au arătat că în urma accidentului şi a intervenţiilor chirurgicale la care a fost supus, piciorul stâng al adolescentului a fost scurtat, iar cicatricile rămase sunt de natură a-l complexa pe tânăr faţă de cei din jur.

Avocatul victimei, Diana Cotuna, de la casa de avocatură JGV şi Asociaţii, a declarat că în urma rămânerii definitive a sentinţei, daunele morale trebuie plătite de Biroul Asigurătorilor Auto din România. „Pentru ca motocicleta era neasigurată, a fost obligat la plata despăgubirilor Biroul Asiguratorilor Auto din România, prin Direcţia FPVS, care are sarcina de a dezdăuna victimele chiar în astfel de cazuri, când nu există poliţă RCA”, a explicat avocatul Diana Cotuna.  

Vă mai recomandăm:  

Daune morale de 50.000 de euro pentru o biciclistă rănită de un şofer care i-a deschis uşa de la maşină în faţă

Motociclistă condamnată pentru omorârea unui pieton care traversa prin loc nepermis. Cum au motivat judecătorii decizia
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ionel Marcu
11.07.2020, 06:57:50

N-am înțeles de ce Asigurările trebuie să plătească daunele și nu puștiul aflat la ghidon. Ar fi de preferat să nu avem RCA ?!

+1 (1 vot)
Victor Nagy
11.07.2020, 07:14:26

Foarte innteresant .

Victor Nagy
11.07.2020, 07:18:35

Unii vor specula acest precedent . Nu-i văd bine pe cei de la asigurări d.p.d.v. financiar .