Timişoara

articolul anterior articolul urmator

De ce au eşuat negocierile dintre PNL şi USR-PLUS la Timişoara. Înţelegerea a picat la împărţirea funcţiilor

11
22 Oct 2020 15:38:45
Autor: Daniel Dancea
Liderii PNL şi USR-PLUS, anunţând eşecul negocierilor FOTO Daniel Dancea
Liderii PNL şi USR-PLUS, anunţând eşecul negocierilor FOTO Daniel Dancea

PNL şi USR-PLUS ar fi trebuit să anunţe joi, 22 octombrie, rezultatul negocierilor pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Timişoara şi în CJ Timiş. Negocierile au eşuat în ultimul moment. Liberalii au refuzat să semneze protocolul dând vina pe o declaraţie „contondentă” a lui Cătălin Drulă.

Liderii PNL şi USR-PLUS din Timiş au programat pentru joi, la ora 13.00, o conferinţă de presă comună, cu ocazia căreia să anunţe rezultatul negocierilor pentru formarea unor majorităţi în CL Timişoara şi CJ Timiş. Cu jumătate de oră întârziere, liderii celor două formaţiuni au ieşit în faţa presei să anunţe că negocierile au eşuat în ultimul moment.

„Am agreat un text de parteneriat şi cu cinci minute înainte să închidem acest parteneriat, partenerii noştri potenţiali ne-au spus că nu sunt în măsură să onoreze ce am negociat luni şi miercuri. Asta înseamnă un viceprimar de la USR-PLUS şi un viceprimar de la PNL şi un vicepreşedinte al CJ Timiş de la USR-PLUS şi unul de la PNL. 

Au spus că au nevoie de timp să se gândească la această soluţie, că propun să facem asta după alegerile parlamentare. Pentru noi este exclus să continuăm o instabilitate politică. 

Am nevoie de o stabilitate în Consiliul Local. Eu cred că şi în CJ avem nevoie de o stabilitate. Orice soluţie care nu include şi un acord pentru funcţii executive nu este o soluţie bună pentru timişoreni şi timişeni”, a declarat primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz.

La rândul său, preşedintele ales al CJ Timiş, care este şi preşedinte interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a declarat că liberalii au fost de acord cu propunerea textului de parteneriat, cu excepţia prevederilor referitoare la funcţii. 

Nica a declarat că liberalii s-au răzgândit din cauza unor declaraţii „contondente” făcute miercuri de deputatul Cătălin Drulă, care a declarat, cu ocazia depunerii candidaturilor pentru parlamentare, că liberalii au început negocierile pentru formarea unor majorităţi cu discuţiile despre funcţii.

„Ceea ce a subminat negocierile au fost recentele declaraţii ale unui membru din comisia de negociere pe care colegii mei, ieri, în şedinţa Biroului Politic Judeţean le-au considerat inacceptabile, subminează încrederea că partenerii noştri pot fi loiali. Am solicitat doar o păsuire să se mai aşeze timpul peste aceste declaraţii contondente şi săptămâna viitoare să discutăm despre funcţii, cu atât mai mult cu cât cred că principalul lucru pe care oamenii îl aşteaptă de la noi este să convenim asupra proiectelor, asupra a ceea ce trebuie să facem în următorii patru ani şi nu să ne batem pe o poziţie sau alta”, a precizat Alin Nica.

Preşedintele ales al CJ Timiş a declarat că este exclus ca PNL să facă vreo alianţă cu PSD sau Pro România. „Nu vom face alianţe cu niciunul dintre partidele aflate în opoziţie ideologică cu noi. Ţinta noastră este o alianţă stabilă, atât în Consiliul Local Timişoara, cât şi în CJ, în jurul PNL şi USR-PLUS”, a mai afirmat Nica.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

VIDEO Ce spunea Dominic Fritz în 2013 despre politica din România: „De ce să nu votez aici şi să facem o schimbare?” 

Cum şi-a adunat averea consiliera USR care a spus despre sine că are o situaţie materială „mai mult decât stabilă”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Lucifer
22.10.2020, 15:45:38

Păcat că PMP nu a ieşit la Timişoara. Cu USRPLUS nu se poate discuta, ăştia pun condiţii inacceptabile, şantajează la greu. De fapt, ei vor alianţă cu PSD, nu cu PNL.

-4 (10 voturi)
Mircea Lupan
22.10.2020, 16:31:58

E bun petrov!

0 (4 voturi)
Ludwig
22.10.2020, 16:46:59

Si uite asa ca se cearta intre ei, se desconsidera in fata romanilor ce i-au votat. Trebuie sa fiti uniti contra psd! lasati orgoliile deoparte!

+4 (4 voturi)
A.G.
22.10.2020, 16:00:28

De la PNL ma asteptam, dar de la USR+ sa "sara" la ciolan nu prea. Pai nu erau "noi" in politica? Nu "fac" un alt fel de politica? Hmmmmmmmmm,

0 (8 voturi)
Relon Mask
22.10.2020, 16:29:23

USL nu a murit, traiasca noul USL ! PNL nu a fost niciodata prea departe de PSD, aceleasi apucaturi feudale si mangleala din bani publici!

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările