Timişoara

articolul anterior articolul urmator

De ce l-a iertat judecătorul pe un şofer cu Lamborghini care a parcat ilegal chiar în faţa sediului Poliţiei

18
3 Jan 2021 06:58:46
Autor: Daniel Dancea
Judecătorul a considerat că amenda de 870 de lei e prea dură FOTO Pixabay
Judecătorul a considerat că amenda de 870 de lei e prea dură FOTO Pixabay

Şoferul unui Lamborghini, amendat pentru că a parcat ilegal, chiar în faţa sediului Poliţiei, a contestat amenda în insatană, iar judecătorul a transformat amenda în avertisment, considerând că sancţiunea de 870 de lei e prea dură.

Judecătoria Lugoj a pronunţat în 16 noiembrie 2020 o primă sentinţă într-un dosar în care un şofer cu Lamborghini, amendat pentru că a parcat ilegal, în faţa sediului Poliţiei, pe locurile rezervate maşinilor de Poliţie, a contestat amenda.

Sancţiunea a fost aplicată în 1 august 2020, când şoferul cu Lamborghini a mers la Poliţia din Lugoj pentru a-şi recupera documentele care i-au fost ridicate pentru verificări, cu ocazia unei opriri în trafic. Ajuns în faţa sediului Poliţiei, şoferul şi-a parcat Lamborghini-ul pe locurile dedicate maşinilor MAI.

Bărbatul a arătat că un agent care se afla în fata unităţii de politie, i-a solicitat să mute autoturismul, întrucât se afla pe o parcare rezervată autoturismelor MAI. Şoferul a mai arătat că deşi „i-a explicat agentului motivul pentru care se afla în acel loc, urmând a-l părăsi, după recuperarea documentelor personale, acesta a considerat că nu a respectat indicaţiile date şi a procedat la sancţionarea sa”.

În urma procesului, judecătorul a arătat că fapta pentru care şoferul a fost amendat e reală, dar amenda de 870 de lei e prea dură, astfel că amenda a fost înlocuită cu avertisment.

„Chiar dacă fapta comisă de petent, prezintă un grad ridicat de pericol social, dat fiind faptul că nu a fost săvârşită în împrejurări de natură a o agrava, nu a produs alte urmări nefavorabile precum şi contextul factual în care a fost săvârşită considerăm că nu reclamă aplicarea sancţiunii amenzii, iar sancţiunea avertismentului ar fi de natură să îl determine pe petent să respecte normele privind circulaţia rutieră”, se arată în sentinţa Judecătoriei Lugoj, care nu este definitivă, putând fi atcată cu apel, la Tribunalul Timiş.  

Vă recomandăm să citiţi şi:
Angajaţi acuzaţi de furtul unor matriţe Lamborghini de 200.000 de euro. Unde au ajuns utilajele şi de ce pleacă o multinaţională din România

Lecţia dată de judecători unui şofer prins conducând un Lamborghini cu 254 km/h: „Tocmai faptul că este tatăl a trei copii ar trebui să îl responsabilizeze“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

G M
3.01.2021, 07:23:28

Încă un judecător care îndeamnă la nerespectarea legii. Oare a știut vreodată zicala ”dura lex sed lex” ?

+12 (16 voturi)
Ionel Marcu
3.01.2021, 10:01:13

Tupeistul a avut bani să-și cumpere Lamborghini, a avut bani să mituiască judecătorul dar n-a avut bani să plătească amenda!

+13 (15 voturi)
Nicolai Barbulescu
3.01.2021, 08:03:05

Ce decizie lua maritul Judecator daca soferul masini era cu un Trabant,platiti regeste ,ani putini de munca,pensii nemeritate,de multe ori se dovedeste prin aceste decizii ca stimati Judecatori indeamna la nerespectarea legii,daca Judecatorul considera ca parcarile ilegale sa fie sanctionate cu avertisment aplicati aceasta regula la toti muritori care parcheaza ilegal,nu numai la saraci cu Lomborghini.

+13 (15 voturi)
mircea miricioiu
3.01.2021, 09:57:45

modul in care politistul i-a atras atentia ca a incalcat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere a constituit deja un avertisment. mai mult decat atat, cocalarul cu lomborghini a incalcat si indicatiile politistuli care i-a cerut sa elibereze locul de parcare ocupat in mod ilegal, contabilizand astfel doua abateri, agravate prin refuzul explicit al individului de a se supune legii. dar cand esti judecator in lagos si ai in fata un ipo chimen care iti defileaza limuzina la care tu nu vei avea acces niciodata dar ai tendinta de a parveni pana acolo, te umilesti. si te umilesti rau de tot, ducand la hazna ceea ce ar trebyui inaltat la rang de principiu : profesionalismul si impunerea categorica a legii. poate il scoate ipejeul sau ministerul justitiei in strada, sa dea direct de acolo avertismentele. justitia da tonul faradelegii si nu este nici primul si cel mai penibil prilej in care ni se demonstreaza asta.

+9 (17 voturi)
Eduard
3.01.2021, 10:07:44

Din fericire decizia nu este definitiva. Din pacate asa se intampla cind nu se raspunde pentru deciziile luate in timpul serviciului, ca toate celelalte categorii sociale. Cu salarii deosebite, pensii deosebite , reducerea varstei de pensionare, spor de stres, etc. Este adevarat ca judecatorul trebuie sa se supuna numai legii dar ca in orice alta profesie pentru o decizie schimbata total in calea de atac ar trebui sa existe consecinte pe linie profesionala .

+10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările