Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Deszăpezirea a costat 300.000 de euro. O zi de iarnă "topeşte" 10.000 de euro. Merită ?

0
12 Mar 2010 13:56:33
Autor: adevarul

Timişoara s-a confruntat cu o iarnă lungă, dar zăpezile căzute aici nu au fost nici pe departe comparabile cu celelalte zone din ţară. Cu toate acestea, cele câteva zile cu zăpadă au fost un coşmar pentru şoferii timişoreni. Firmele de deszăpezire au fost plătite pentru 30 de zile de intervenţii cu 300.000 de euro.

Retim şi Societatea de Drumuri Municipale care au lucrat în acest sezon la curăţarea de zăpadă a străzilor au încasat pentru 30 de zile de intervenţii peste 1.200.000 de lei, echivalentul a 300.000 de euro. În partea de nord, deszăpezirea a costat 564.000 de lei, iar în partea de sud a oraşului curăţarea străzilor de zăpadă a „topit” din bani publici 675.000 de lei. "Suntem plătiţi numai în funcţie de lucrările pe care le facem. Oricum suntem în pierdere pentru că noi plătim oameni care să stea la dispoziţie să intervină, dar asta nu se plăteşte", a spus Cornel Bota, directorul de la Drumuri Municipale.

Citeşte şi:

Situaţia traficului din Timişoara în imagini. La periferie, deszăpezirea s-a făcut de ochii lumii
Bataie de joc pe străzile Timişoarei: aproape nicio stradă nu a fost deszăpezită

Potrivit reprezentanţilor primăriei deszăpezirea a însemnat: curăţarea străzilor de zăpadă, împrăştierea de material antiderapant şi curăţarea străzilor şi a trotuarelor cu lopeţi şi mături. Un calcul simplu arată că o zi cu zăpadă pe străzi costă 10.000 de euro. Cu toate acestea, în zilele cu ninsori şoferii timişoreni au avut probleme mari pe drumurile oraşului.  Potrivit şefului Direcţiei Edilitare, Marius Oneţiu, de la iarnă oraşul va fi împărţit în şase zone, astfel că la licitaţiile pentru deszăpezire se pot înscrie şi firmele mici.

Urmăreşte mai jos galerii foto din traficul din oraş în această iarnă:

GALERIE 1: TRAFIC DE COŞMAR ÎN TIMIŞOARA

GALERIE 2: TIMIŞORENII ÎNGHEAŢĂ DE FRIG ÎN TRAMVAIE

GALERIE 3: Bataie de joc: aproape nicio stradă nu a fost deszăpezită

GALERIE 4: ZĂPADA NECURĂŢATĂ A BLOCAT CIRCULAŢIA


Citeşte cum au circulat şoferii în această iarnă pe străzile Timişoarei:„E plin de zăpadă. Am venit pe Popa Şapcă. Nu este aglomeraţie, dar este foarte multă zăpadă, nu au curăţat deloc şi maşina alunecă. ”, Florina Iordan.„E rău, e groaznic. Am mers prin tot oraşul. Au dat cu plugul şi atât. Nu au dat cu sare nu au dat cu nimic, este gheaţă peste tot”, Costel Mănăilă.
„Este teroare. Străzile laterale nu sunt curăţate. Pe străzile principale se circulă mai greu, dar se circulă. Firmele şi-au făcut treaba doar în centru”, Iosif Suromi.

„Peste tot e gheaţă pe jos. Singurul loc în care au dat e de la intrare de la Selgros spre oraş până la primul semafor. Eu am lucrat şi sâmbătă noaptea şi mi-am rugat moartea”, Daniel Grigoraş, taximetrist.
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările