Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Dominic Fritz, după carantina de noapte pentru Timişoara: Cer imperativ Guvernului ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricţiile

18
22 Sep 2021 19:42:55
Autor: Stefan Both
Dominic Fritz
Dominic Fritz

Restricţiile aplicate tuturor timişorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei şi a scumpirilor, şi învrăjbesc oamenii, crede primarul Dominic Fritz.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, miercuri, potrivit regulilor naţionale, ca Timişoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri. 
 
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, care nu mai face parte din CJSU, nu este de acord cu această decizie. 
 
„Restricţiile aplicate tuturor timişorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei şi a scumpirilor, şi învrăjbesc oamenii. În primăvară situaţia era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toţi. 
 
Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privinţa măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricţiile, în Timişoara şi peste tot în ţară.  
 
Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaţilor. 97% dintre cei internaţi în luna septembrie la Spitalul Victor Babeş din Timişoara sunt nevaccinaţi“, a transmis Dominic Fritz.  
 
Primarul susţine că este un partizan al măsurilor care încurajează vaccinarea, singura care ne poate scoate, cu adevărat, din pandemie.  
 
„În Timişoara s-a organizat primul maraton de vaccinare. Primăria a făcut o campanie publică pentru vaccinare, inclusiv prin panouri în oraş. Primii români care s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie au fost din Timişoara, într-un proiect pilot pus pe picioare împreună cu Ministerul Sănătăţii. Am organizat caravane şi un centru mobil de vaccinare care să imunizeze acasă persoanele care nu se pot deplasa. Am avut 13 centre de vaccinare, în toate zonele.  
 
Pe scurt, am creat condiţii ca toţi timişorenii care vor să se vaccineze să o facă“, a mai transmis Fritz.  
 
În Timiş s-au vaccinat peste 230.000 de persoane, din care peste jumătate sunt din Timişoara. 
 
„Nu e suficient. Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Şi cu numărul de teste, că iarăşi judeţele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricţii.  
 
Este timpul să acordăm recunoaştere, prin măsuri clare, responsabilităţii individuale şi colective şi să nu-i obligăm pe cei care s-au vaccinat deja să îndure, din nou, aceleaşi restricţii.  
 
Toată lumea ştia că va veni încă o toamnă dificilă, şi ne-am pregătit. Am crescut capacitatea la ATI (nu vorbesc de ”paturi” pentru că nu patul în sine e problema, ci personalul). Programul Oxigen pentru Timişoara, prin care furnizăm concentratoare de oxigen, gratuit şi acasă, locuitorilor din întreg judeţul este, în continuare, activ. La fel şi aplicaţia Pandemic Controller care leagă Spitalul Victor Babeş de medicii de familie pentru urmărirea pacienţilor cu Covid la domiciliu. Dar acestea sunt acţiuni de ameliorare a efectelor.  
 
Singura cale să prevenim internările la ATI şi pierderea altor vieţi, prin blocarea spitalelor, este vaccinarea. Or, restricţiile generalizate, la fel ca şi relaxarea generalizată, descurajează vaccinarea“, a încheiat Dominic Fritz. 


Vă mai recomandăm:

Revine carantina de noapte în Timişoara. În weekend, după ora 20.00 se iese doar cu declaraţie, magazinele se închid mai devreme

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Marcel Cristea
22.09.2021, 19:48:30

Imperative what? Another Romanian.

-12 (12 voturi)
Kelemen Jakob
22.09.2021, 20:37:59

Cei care s-au injectat si nu prezinta un test negativ sa fie tinut incuiati in case.

-12 (20 voturi)
Maximilian Musat
22.09.2021, 20:49:52

Ce este asa de greu sa imprimi o hartie pe care sa scrie cand si unde te-ai vaccinat penru a putea fi verificat on line ?

-12 (14 voturi)
Kelemen Jakob
22.09.2021, 20:52:31

Ptr ca-s o minoritate, injectatii pot sa-si coasa pe haine codul qr! :))))

-10 (20 voturi)
Stan Toma
22.09.2021, 20:06:29

Sunt de acord fritzule , cei vaccinati pot sa umble noaptea .

-7 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările