Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Dominic Fritz îi cere premierului Ciucă să ajute Timişoara „acum“ pentru evitarea unor „consecinţe catastrofale“

14
17 Jan 2022 16:51:30
Autor: Daniel Dancea
Primarul Timişoarei i-a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă FOTO Primăria Timişoara
Primarul Timişoarei i-a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă FOTO Primăria Timişoara

Într-o scrisoare deschisă transmisă premierului Nicolae Ciucă, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, cere intervenţia de urgenţă a Guvernului pentru ajutorarea companiei de termoficare Colterm, aflată într-o situaţie disperată.

„Fac apel la dumneavoastră, domnule Prim Ministru, să urgentaţi găsirea şi validarea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat, inclusiv alocarea în regim de urgenţă de fonduri către administraţiile locale pentru subvenţionarea costului de producere a energiei termice. România are o coaliţie de guvernare stabilă, cu o largă majoritate parlamentară, care îi permite să reacţioneze în regim de urgenţă, în favoarea şi beneficiul cetăţenilor ei”, scrie Dominic Fritz, în apelul către Nicolae Ciucă şi parlamentarii de Timiş de la toate partidele.

Primarul Timişoarei spune că e nevoie de intervenţia urgentă a Guvernului pentru evitarea unei „catastrofe”.

„Schema existentă de ajutor a guvernului, care prevede o acoperire din bugetul de stat a 50% din creşterea preţului la gaz pentru CET-uri, încă nu a produs efecte şi nu va putea acoperi decât o mică parte a costurilor reale.  Falimentarea bugetelor locale şi sistarea serviciilor de termoficare în plină iarnă ar avea consecinţe catastrofale pentru zeci de mii de cetăţeni, instituţii publice, şcoli şi spitale, un scenariu ce poate fi evitat doar cu ajutorul dvs.”, a mai spune primarul Dominic Fritz.Într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul Primăriei Timişoara, înainte de publicarea scrisorii, primarul Timişoarei a cerut ca soluţiile de la Guvern să vină „acum”.

„Important este ca aceste soluţii să se găsească acum. Nu ne ajută o schemă de ajutor sau altceva care va produce efecte în februarie sau martie pentru că până atunci nu avem numerarul necesar pentru a plăti facturile la gaz”, a mai declarat primarul Timişoarei. 

În cursul zilei de luni, 17 ianuarie, compania de termoficare din Timişoara a anunţat că este, din nou, într-o situaţie critică. Societatea a anunţat că nu mai poate furniza apă caldă şi căldură în parametri normali, fiind luată în calcul posibilitatea sistării furnizării apei calde pe timpul nopţii.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un om obişnuit să îndure frigul, numit director tehnic Colterm. Amenda istorică luată de companie în mandatul său

Amenda uriaşă primită de compania de termoficare din Timişoara provoacă o nouă dispută în coaliţia PNL-USRPLUS

De ce au menţinut judecătorii cea mai mare amendă din istoria Timişoarei: peste 20 de milioane de euro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Adrian Foanɡă
17.01.2022, 17:10:11

Iar cerseste Fritz?! A mai cersit si acum doua luni, asta numai intr-o milogeala o tine.

-29 (39 voturi)
Ionel Marcu
17.01.2022, 18:31:50

Toate orașele din țară cu centrale de cartier, nu individuale, dau căldură din banii altora, adică de la buget, adică din împrumuturi externe. Fritz a vrut să facă treaba nemțește, fiecare să-și plătească „consumația” dar și-a dat seama că în România nu merge. Și nici nu-i corect ca unii să se încălzească pe banii lor iar alții pe banii altora.

0 (6 voturi)
eu doar constat
17.01.2022, 17:38:40

Deci, dle Dancea, Fritz n-a cerut premierului Ciuca sa-l subventioneze, ci guvernului roman. Pentru ca Ciuca nu poate decide fara acordul membrilor guvernului. Ar insemna abuz in serviciu. Daca guvernul Romaniei va sprijini Primaria Timisoarei si nu pe Dominic Fritz, vom vedea. Daca o va face, va trebui sa procedeze la fel in toate cazurile similare, inclusiv in Bucuresti, unde situatia este mult, adica MUUUULT mai grava. Oare o va face, sau il va lasa pe Fritz sa se descurce? Ca de fapt, Dominic Fritz a promis timisorenilor ca va fi un primar bun gospodar si competent. Cand ceri ajutorul guvernului ca sa te scoata din rahat in administratia locala, parca nici de bun gospodar si nici de competenta nu se mai poate vorbi.

+1 (7 voturi)
Ionel Marcu
17.01.2022, 18:42:24

În România e considerat gospodar primarul care dă căldură făcând datorii de miliarde, ca Firea. Până când?!

+2 (6 voturi)
Gigi Kent
17.01.2022, 17:45:54

Gunoiul BND-ist a izbândit, a băgat Timișoara în faliment. :)))

-16 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările