Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Dominic Fritz, obligat să facă „revoluţia bunei guvernări“ la Timişoara cu oameni de care vrea să scape

4
20 Oct 2021 16:47:36
Autor: Daniel Dancea
Noua organigramă a Primăriei Timişoara a fost suspendată printr-o sentinţă definitivă
Noua organigramă a Primăriei Timişoara a fost suspendată printr-o sentinţă definitivă

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, este în dificultate după ce noua organigramă a Primăriei Timişoara, care ar fi trebuit să fie startul „revoluţiei” promise la început de mandat, a fost suspendată de instanţă.

Decizia de suspendare, luată iniţial de Tribunalul Timiş, a fost menţinută de Curtea De apel Timişoara. Asta înseamnă că Dominic Fritz trebuie să facă reformele promise, „revoluţia bunei guvernări”, cu oamenii pe care a vrut să îi mazilească. 

Concret, până la o sentinţă definitivă pe fond, toţi oamenii daţi afară sau retrogradaţi prin noua organigramă trebuie repuşi pe posturi, iar această situaţie trebuie menţinută până la pronunţarea unei sentinţe definitive pe fond. 

O astfel de sentinţă poate veni peste un an, procesul fiind deschis în 13 septembrie 2021.

„Cel mai important este că colegii noştrii rămaşi pe poziţie rămân şi în continuare până se judecă acţiunea noastră cu privire la anularea HCL-ului prin care a fost aprobată organigrama”, a declarat liderul de sindicat din Primăria Timişoara, Tiberiu Negrei.

„Decizia judecătorilor este doar un rezultat de etapă în procesul de reformă profundă a administraţiei locale din Timişoara. Procesul pe fond continuă şi suntem încrezători într-un rezultat pozitiv la final. 

Ştiam, când ne-am angajat să modernizăm administaţia locală, că nu va fi o sarcină uşoară şi că vom întâmpina o rezistenţă direct proporţională cu profunzimea reformelor pe care le vom face. Adoptarea noii organigrame a parcurs toţi paşii legali necesari, lucru pe care îl vom demonstra în procesul pe fond. Nimic nu va opri acest proces de modernizare pe care timişorenii l-au cerut în septembrie 2020”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Bogdan Marta.

Pentru procesele care „izvorăsc” din adoptarea hotărârii privind noua organigramă, Primăria Timişoara a angajat firma de avocatură a decanului Baroului Timiş, Sergiu Stănilă. Contractul are o valoare de aproximativ 20.000 de euro.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un an de la câştigarea alegerilor de către Dominic Fritz. Timişorean: „Am rămas cu ce a făcut Lae de la Bocsig, din păcate“

Lovitură dură pentru Dominic Fritz. „Revoluţia bunei guvernări” de la Timişoara, suspendată de instanţă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Gigi Kent
20.10.2021, 16:53:21

Eu cred că este mult mai bine pentru timișoreni dacă scapă de jegul BND-ist.

-14 (14 voturi)
Ionel Marcu
20.10.2021, 16:56:38

Ce porcărie, slujbașii de la stat au fost bătuți în cuie pe scaunele lor de PSD! Țara asta e condamnată la înapoiere decenii de aci înainte de legislația comunistoidă impusă de PSD. Rezultatul cel mai evident e părăsirea ei de către cinci milioane de români buni de muncă, ce muncesc acum și plătesc taxe pentru alte țări iar copii lor fac minuni pe-afară și nu în numele României.

+13 (13 voturi)
Sebastian D.
20.10.2021, 19:27:25

Stii cum e la stat, timpul trece, leafa merge. Nu va fi in veci modernizata administratia in Romania, pur si simplu nu ai cum sa dai pe nimeni afara, indiferent cat de incompetent.

+13 (13 voturi)
Victor Reyes
20.10.2021, 19:32:40

Pentru placerea dumneavoastra, puteti monitoriza live activitatea postacilor antivaccinisti pe forumurile Adevarul, vizitand: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+7 (7 voturi)
Modifică Setările