Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Dominic Fritz, prima reacţie despre cazul „flămânzi sub acoperire”. Consilierul Ana Munteanu se poate aştepta la sancţiuni din partea USR Timiş

29
25 Mar 2021 15:33:46
Autor: Stefan Both
Consilierul local Ana Munteanu FOTO Facebook/Ana Munteanu
Consilierul local Ana Munteanu FOTO Facebook/Ana Munteanu

Primarul Timişoarei a avut prima reacţie publică după ce Ana Munteanu, consilier local USR, a descins la restaurantul hotelului Del Corso, cu argumentul demascării funcţionării ilegale a localului în carantină.

Dominic Fritz a recţionat după a şasea zi de la incidentul de la hotelul Del Corso, în care a fost implicată consilierul USR Ana Munteanu. Edilul susţine că Primăria Timişoara nu are absolut nicio implicare în demersurile făcute de Munteanu şi că a aflat de cele întâmplate din spaţiul public. Cu toate astea, cazul Ana Munteanu va fi discutat în şedinţa Biroului Judeţean al USR care va avea loc joi seară.
 
„Eu personal am aflat de evenimente după ce s-au petrecut. Să fiu sincer, în ultimele zile nu am avut timp să urmăresc dezbaterea apărută în spaţiul public, fiind focusat pe combaterea pandemiei, campania de vaccinare şi finalizarea bugetului pentru anul 2021. Respectarea regulilor în această teribilă pandemie este absolut esenţială. Există organe competente pentru a urmări şi a sancţiona încălcarea regulilor. Aleşii locali au o responsabilitate deosebită să evite orice fel de suspiciune că ar putea să se amestece în aceste atribuţii exclusive ale forţelor de ordine. De aceea, spun fără echivoc că aceste evenimente nu ar fi trebuit să se întâmple. Consider că a mea colega a făcut o eroare de judecată. Această eroare nu reprezintă modul în care reprezentanţii aleşi ai partidului nostru îşi exercită responsabilitatea faţă de administraţie si comunitate. Ştiu că Ana Munteanu regretă cele întâmplate. Este o lecţie pentru tinerii politicieni că există o linie de demarcaţie între acţiuni civice de acest gen şi acţiunea politică şi administrativă. Dacă şi cum această greşeală va fi sancţionată este în mâinile organelor de partid, ştiu că în seară asta se va reuni Biroul Judeţean pentru a discuta speţa”, a declarat Dominic Fritz.Preşedintele USR Timiş, Cristian Moş, vicepreşedintele CJ Timiş, spune că situaţia creată în urma acţiunii Anei Munteanu va fi analizată în şedinţa conducerii filialei.

„Ea a fost sesizată de nişte cetăţeni, a fost acolo, nu a fost ordonat de prefect, s-a apelat la o sesizare a cetăţenilor. Probabil că a fost o eroare comunicaţională faptul că s-a făcut acel live, dar nu a fost o sincronizare între domnişoara Ana Munteanu şi instituţiile statului. (…) Eu consider că pe fondul mai multor sesizări, consiliera locală a decis să se alăture organelor care au făcut razie la acea locaţie. S-a dovedit a fi o decizie neinspirată. Noi vom avea o discuţie în Biroul Judeţean pe acest subiect. Scopul său era acela de a trage un semnal de alarmă, cum s-a făcut acel live este o decizie eronată de comunicare. Mă bucură că începem să primim şi noi, şi organele abilitate dinspre cetăţeni sesizări – unde nu se respectă reguli.”, a declarat Cristian Moş, pentru Expressdebanat.ro.

Vă mai recomandăm:

Operaţiunea „flămânzi sub acoperire”, povestită cu ochii în lacrimi de consiliera implicată în scandal VIDEO
 

Reacţia patronilor localului în care a descins consiliera USR să demaşte funcţionarea în carantină: Un răspuns dur, incompatibil cu un stat democratic

Flămânzi sub acoperire, folosiţi într-o operaţiune USR de demascare a ilegalităţilor din HoReCA: „Totul a fost organizat la ordinul prefectului“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Ludwig
25.03.2021, 15:52:39

A fost lucrata de mafia din horeca...

+2 (6 voturi)
Winkler Johann
25.03.2021, 16:13:15

userismul scoate la lumina tot ce e mai urat in oameni!

-2 (10 voturi)
kalu kalu
25.03.2021, 16:15:54

DAR CU CE A GRESIT ??? MAI ALES IN TIMISOARA FOCAR DE COVID? A GRESIT CA A DEMASCAT O INFRACTIUNE ? CE MASURI S-AU LUAT DOM' PREMAR IMPOTRIVA INFRACTORILOR ??? AUD ???

-5 (11 voturi)
Dorin Saramet
25.03.2021, 16:18:28

Stimate domn, dacă pe vremea lui Ceaușescu te întâlneai și spuneai bancuri politice, iar cineva te pâra , ajungeai la canal, dacă erai ghinionist. Faptul că ei au făcut pe detectivii, ba au ”demascat” prin provocare spune multe.

+4 (10 voturi)
Dorin Saramet
25.03.2021, 16:16:46

Păi nu prea era vorba despre vreo ”sesizare” a unor cetățeni ci despre o provocare a doamnei în cauză. Care s-a deplasat cu jandarmii ca aceștia să nu îi amendeze pe provocatori. În terminologia de specialitate ceea ce au făcut acei indivizi, cât și madam din USR se numește uzurpare de calitate oficială. Cu ce drept ei se cred agenți sub acoperire sau doamna un judecător, care îi poate absolvi de amendă?

+2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările