Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Dominic Fritz, ultimatum pentru liberalul Alin Nica, şeful CJT: Aveţi termen până luni seară să luaţi o decizie

9
22 Oct 2020 17:25:55
Autor: Stefan Both
Dominic Fritz
Dominic Fritz

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, se arată surprins de atitudinea liberalului Alin Nica, preşedintele CJT, care a blocat încheierea Parteneriatului pentru Timişoara şi Timiş.

După o săptămână de negocieri între USR-Plus, care dă primarul Timişoara, pe Dominic Fritz, şi PNL Timiş, care a numit noul preşedinte al Consiliului Judeţean, în persioana preşedintelui filialei, Alin Nica, în care părţile păreau să se înţeleagă pentru Parteneriatului pentru Timişoara şi Timiş, totul a fost blocat, joi. Despre cele întâmplate, a relatat Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.
 
“Sunt dezamăgit de atitudinea de astăzi a PNL care a decis, în câteva minute, după o săptămână de negocieri productive, să blocheze încheierea Parteneriatului pentru Timişoara şi Timiş, asupra căruia convenisem deja aseară. Sunt surprins de răzgândirea lui Alin Nica, cu care aveam impresia că pot avea o relaţie constructivă. 
 
Voinţa cetăţenilor, exprimată clar prin vot, este ca Alianţa USR PLUS şi PNL să construiască majorităţi stabile pentru Timiş şi Timişoara. Împreună avem peste ⅔ atât în CL cât şi în CJ. Am câştigat Timişoara şi am obţinut peste 22% pe judeţ. Obiectivul meu este să respect voinţa alegătorilor care şi-au dorit ca Alianţa USRPLUS şi PNL să împartă puterea pe care ne-au dat-o prin vot.
 
Azi Timişoara şi Timişul se apropie de pragul critic de infectare cu noul coronavirus, este cea mai neagră zi de când a început pandemia. Criza sanitară nu aşteaptă până la alegerile parlamentare, atunci când PNL ar dori să încheiem protocolul de colaborare. Noi ne dorim o cooperare între Primărie şi Consiliul Judeţean pentru că am văzut ce se întâmplă la nivel central unde măsurile guvernului PNL au fost sabotate de o majoritate PSD în Parlament. 
 
Nu ne dorim să ajungem în aceeaşi situaţie şi de aceea susţin că oamenii au nevoie de majorităţi stabile între Alianţa USRPLUS şi PNL. Împreună cu PNL vrem să controlăm epidemia de COVID 19 în judeţ şi în Timişoara. Nu vrem ca în Timiş şi în Timişoara să aducem incertitudinea politică de la Bucureşti. 
Domnul Alin Nica trebuie să decidă ce fel de politică vrea să facă, politica de scandal între Guvern şi Parlament sau o politică pentru binele timişenilor şi timişorenilor. 
 
Dl Nica, aveţi termen până luni seară să luaţi o decizie. Sfatul meu este să cântăriţi atent situaţia epidemiei de COVID-19 şi voturile cetăţenilor şi să hotărâţi în funcţie de interesele timişorenilor şi timişenilor, nu de îndemnurile la război de la Bucureşti”, a scris Dominic Fritz, pe Facebook. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Ionel Marcu
22.10.2020, 17:38:03

Decepționant Alin Nica! El nu este reprezentantul lui Orban la Timiș, că nu-i prefect numit de acesta, el este reprezentantul timișenilor, este ales de ei. Îi va costa la parlamentare în Timiș pe liberali dacă nu termină repede cu fițele astea.

+5 (7 voturi)
Venamin Wolmarkovich
22.10.2020, 18:08:55

asa si...ce o sa faci, fritzl?

-4 (8 voturi)
Ovidiu Olariu
22.10.2020, 18:58:01

Iatā, in fruntea Consiliului judetean Timis se gaseste o adunaturā de politruci idioti, in care a patruns duhul suspiciunii, al neincrederii si al zâzaniei ! Exact acest lucru l-a urmārit si l-a facut, timp de peste 3 decenii, aparatul toxic de propaganda al PSD ! Pana in prezent PNL-ul nu a fost convins cā PSD ca este o gasca de ticalosi, de nemernici si de gunoaie, care si-a urmarit strict interesele personale si care si-a batut joc, timp de 30 de ani, de intreaga tarā ? Chiar daca niste profitori celebri, fosti lideri sau lideruti din PSD, vor acum sa paraseascā corabia in derivā a lui Iliescu, a lui Adrian Nastase, Ponta, Dragnea, Dancilā si, mai nou, a lui Ciolacu, PSD-ul a fost si a ramas, in continuare, ceea ce a fost, intotdeauna, adicā partidul unor indivizi ca cei mentionati mai sus, dar si al unor impostori ca Iordache, Nicolicea, Serban Nicolae, Catalin Rādulescu, Codrin Stefanescu, Liviu Pop, precum si al altor destule lepadaturi politice ! Cu PSD-ul vrea PNL sa paseascā mai departe ? Reformām USL ? Ok, atunci reincadrati-i si pe Ponta si Tariceanu ! Ar fi bine sa se inteleagā cā USR, ca si PNL, este o realitate in Timis si in multe alte parti ale Romaniei si cā numai impreunā se va putea sā se punā capāt, definitiv, domniei ciumei rosii ! Nimeni nu are voie sā punā pieidici si nimeni nu are voie sa punā la indoialā acest lucru ! Reveniti-vā, idiotilor, sau, dacā nu sunteti in stare, atunci lasati-i pe altii, care au mai mult discernamant si mai multa minte, sa conducā Timisul si tara !

+4 (6 voturi)
Relon Mask
22.10.2020, 17:55:32

Rezista, Dominic! Abia ai intrat in vortex-ul politichiei de partid, iar Orban trebuie sa dea de mancare la hahalerele lui locale, de-aia nu vrea sa imparta functiile cu USR...

+3 (5 voturi)
Realist
22.10.2020, 19:17:34

Hai ca mi-a placut maxim discursul neamtului - scurt si la obiect ! Bravos Dominic !

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările