Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Dosarul caselor din Timişoara vândute pe Legea 112. Avocaţii cer ca toţi cei 200 de cumpărători să fie chemaţi în proces

3
17 Dec 2020 12:47:09
Autor: Daniel Dancea
Dosarul caselor vândute pe Legea 112, dus în sala de judecată FOTO Daniel Dancea
Dosarul caselor vândute pe Legea 112, dus în sala de judecată FOTO Daniel Dancea

Tribunalul Timiş a programat joi, 17 decembrie 2020, un nou termen în procesul privind vânzarea ilegală a peste 200 de locuinţe, în baza Legii 112. La proces au fost prezenţi atât foştii primari ai Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu şi Nicolae Robu, cât şi foştii „grei” ai administraţiei Ciuhandu, Nicuşor Miuţ şi Ioan Cojocari.

Chemarea în proces a celor care au cumpărat sau sunt proprietari ai locuinţelor despre care DNA susţine că au fost vândute ilegal pe baza Legii 112/1995. Asta au cerut avocaţii inculpaţilor din dosarul care se judecă în primă instanţă la Tribunalul Timiş. Tonul a fost dat de avocatul fostului primar, Gheorghe Ciuhandu.

„DNA a cerut şi anularea contractelor de vânzare. Am solicitat astăzi să fie citaţi toţi cei care au fost co-contractanţi pentru că în ideea în care s-ar dispune anularea contractelor, dumnealor ar pierde imobilele pentru că ar fi un efect direct. Nu putem parcurge procedurile judiciare fără ca persoanele vizate în mod direct să nu fie citate”, a declarat avocatul Adrian Fanu Moca, apărător al lui Gheorghe Ciuhandu.

Adrian Fanu Moca a mai arătat că în cazul în care cei care au cumpărat de la primărie au vândut locuinţele, trebuie citaţi atât cei care au cumpărat, cât şi cei care sunt în prezent proprietari.

Cererea lui Fanu Moca a fost susţinută de toţi avocaţii, inclusiv de avocatul lui Nicolae Robu, Daniel Sabou. „Aceşti beneficiari trebuie să fie împrocesaţi. Trebuie să li se aducă la cunoştinţă că este o asemenea cerere, care poate produce efecte împotriva lor, şi trebuie să se poată apăra pentru că există posibilitatea ca contractul lor de vânzare-cumpărare să fie desfiinţat, să rămână fără case şi să nu fie în proces”, a arătat avocatul Daniel Sabou.

La rândul său, avocatul Arcadie Anastasescu, care îl reprezintă pe fostul viceprimar Dan Diaconu, a cerut ca în proces să fie introdusă, ca parte civilă, pe lângă Statul Român, şi Primăria Timişoara.

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu s-a declarat „decepţionat”, aducându-şi aminte de ce s-a întâmplat în urmă cu exact 31 de ani. „Azi sunt 31 de ani de când, la ora 4.00 dimineaţa, am fost reţinut în Circumvalaţiunii, lângă poşta de acolo pentru că fusesem la Tokes si am participat la toate demonstraţiile. Nu m-am fălit cu lucrurile astea. Atunci am crezut că România va fi un stat de drept. Din păcate, aşteptările mele nu s-au confirmat şi nici nu se confirmă după modul în care DNA-ul poate să forţeze aici nota ca să decapeze nişte persoane şi nu să facă dreptate. Asta pot să vă spun. Pentru mine e o mare decepţie”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Următorul termen din proces a fost stabilit în data de 26 ianuarie 2021.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

EXCLUSIV Case de la Stat pentru magistraţi la preţuri de nimic, în condiţii dubioase. Apartament  cumpărat cu 4.500 de dolari, în rate pe 10 ani 

Mărturia unui jurist care a girat vânzarea ilegală a unor case naţionalizate din Timişoara: „Nu m-au chemat la Parchet. Înseamnă că am avut noroc“

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

imsi imsi
17.12.2020, 13:13:56

Nu cred ca s au vandut ilegal. Ilegal le puteau vinde doar psd istii nu PNT istii sau PNL istii si mai nou USR istii. Doar ii bine stiut ne a invatat joianis, orban, si maro ul (barna = maro cafeniu in ungureste) usr ist ca doar psd ul ii penal iar restul sunt ingeri imaculati. Mai curind cred ca la parchetul din timisoara este un grup de procurori care vor sa manjeasca fata celor 3 partide formate din heruvimi care nici usturoi n au mancat nici gura nu le miroase.

Sebastian D.
19.12.2020, 23:18:13

Esti bine nenea? Cum ai ajuns de la procesul vanzarilor ilegale din anii 90 la USR? Ai incurcat notisele primite de la sediu?

imsi imsi
20.12.2020, 15:37:57

Sebastian D. Pai daca sunt din 90 atunci ce se judeca acum cca trebuiau prescrise tinere USR ist. Problema ii cca UUSR istii veniti pe lume tarziu nu mai pe ce punne mana si de asta ii dau cu procese de pe vremea lui mariia terrezia.

+1 (1 vot)
Modifică Setările