DRAMĂ Povestea sinuciderii inspirate dintr-un roman de Nobel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul spune că băiatul ajunsese să se inspire din roman tocmai din cauza perioadei dificile pe care o traversa, el ajungând să se identifice cu un personaj. În plus, biletul de adio al tânărului a fost chiar cartea în sine, pagina unde personajul secundar se sinucide fiind marcată. Profesorii elevului nu acceptă scenariul, mai ales că alte generaţii întregi au citit romanul şi nu şi-au pus capăt zilelor.

Cazul sinuciderii lui Alexandru Lăpădat rămâne în continuare învăluit în mister, mai ales că oamenii legii au la îndemână foarte puţine detalii. În plus, şi lipsa unui bilet de adio încurcă foarte mult ancheta. Singurul detaliu important analizat în prezent de anchetori este o carte pe care o citea tânărul - "Homo Faber", care a fost scrisă de Max Frisch, un laureat Nobel. Poliţiştii au găsit bizar faptul că romanul era deschis chiar la pagina unde unul dintre personajele secundare era găsit spânzurat.

"Din păcate, vârsta adolescenţei este una foarte dificilă. Faptul că tânărul a lăsat cartea deschisă şi în special marcată la pagina în care personajul cu care s-a identificat se sinucide, ar trebui să însemne o informaţie foarte importantă pentru părinţi, mai ales că mai au un copil. De obicei, tinerii lasă un bilet sau o scrisoare de adio. Probabil, pentru el, cartea a fost scrisoarea de adio", a spus Monica Varga, un reputat psiholog şi psihoterapeut timişorean.

image

foto: Psihologul Monica Varga spune că tânărul s-a asociat cu un personaj din roman

Profesorii de la clasă ai elevului nu cred că romanul are vreo legătură cu sinuciderea. "Dacă e să ne legăm de carte, atunci ce putem să mai spunem despre Pădurea Spânzuraților?", se întreabă Lorette Brădiceanu Persem, profesoară la liceul unde învăţa tânărul.

image
image

foto: Profesorii au recitit romanul pentru a descoperi pasajul care l-ar fi putut inspira pe tânăr

"Persoanele cu o labilitate psihică evidentă, din păcate, sunt în pericolul de a se asocia cu diverse personaje din cărţi. Acest lucru ar trebui studiat cu atenţie de părinţi, de profesorii de la clasă, dar şi de psihologul şcolii", a mai spus psihologul şi psihoterapeutul Monica Varga.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite