Drama unei familii după accidentul provocat de şoferul care făcea live pe Facebook. Fata de nouă ani a murit, băiatul de trei ani e în comă indusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Penescu FOTO Facebook/Marius Cimpoaie
Familia Penescu FOTO Facebook/Marius Cimpoaie

Micuţul de trei ani a fost supus unei intervenţii chirugicale abdominale complexe, în urma căreia i-au fost scoase bucăţi de splină ruptă.

Familia Penescu trece prin momente dificile în urma accidentului în care a fost implicată vineri seara, pe drumul între localităţile Voiteg şi Jebel. Teodora, fata lor de nouă ani, a murit, iar băieţelul de trei ani, Filip, a fost internat la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, în stare gravă. 

Dacă sâmbătă medicii erau rezervaţi, duminică dimineaţă veştile sunt mai bune. “Copilul se află în stare stabilă cu parametrii respiratorii suficient de buni pentru a-l scoate de pe ventilaţie, în următoarele 24 de ore. În acest moment se află în afara pericolului iminent al presiunii craniene, de care ne-am temut. A suferit o intervenţie chirugicală abdominală complexă, au fost scoase bucăţi de splină rupte. Dar acum veştile sunt bune, dă semne că vrea să respire singur şi îi vom scoate din coma indusă”, a declarat medicul Mihai Gafencu.

În maşina condusă regulamentar de Daniel Penescu, pe lângă cei doi copii, se mai afla soţia şoferului şi o tânără de 28 de ani. Şi cele două femei sunt internate în spital. 

Live pe Facebook la 180 de kilometri pe oră


Florin Muntean, care făcea live pe Facebook în momentul accidentului, era singur în maşină şi avea o viteză de aproape 180 de kilometri pe oră. Acesta a efectuat o depăşire, iar la momentul revenirii pe banda sa, i-a apărut un tractor care trăgea un utilaj cu disc folosit pe câmp. A lovit discul, a ricoşat pe sens opus, unde s-a ciocnit de o maşină care circula regulamentar.

Florin Munteanu a fost proiectat pe parbriz şi a fost găsit mort la câţiva metri de maşină. Conform poliţiştilor, acesta nu a purtat nici centură.  

Florin Muntean avea 31 ani şi era originar din Oraviţa. El conducea un Audi înmatriculat în Italia. Tânărul obişnuia să facă live pe Facebook în timp ce conducea cu viteză, pe ritmuri de manele. 

Şi tractorul se deplasa regulamentar

După accident au apărut informaţii că remorca tractorului era nesemnalizată. Tractorul trăgea de fapt un utilaj cu disc folosit pe câmp, care era însă semnalizat corespunzător, au confirmat poliţiştii timişeni. Aceştia reamintesc şoferilor că folosirea telefonului la volan este interzisă. 

“Vă reamintim că este interzisă folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculului, atât pentru convorbiri telefonice, transmitere de mesaje, cât mai ales pentru navigarea pe reţelele de socializare. Recomandăm şoferilor să adopte o conduită preventivă în timpul conducerii şi să adapteze viteza la condiţiile de drum”, a transmis Aurora Voichiţa, purtător de cuvânt la IPJ Timiş.

Sursa video: Opiniatimisoarei.com
 

Nouă morţi în accidentul din Ungaria

În luna mai al acestui an, nouă români au murit pe o şosea din Ungaria. Aceştia se aflau într-un microbuz al cărui şofer a trecut pe contrasens şi a intrat din plin într-un TIR. 

Şoferul microbuzului, originar din Târnăveni (judeţul Mureş) a făcut un Live pe Facebook, moment în care ar fi ajuns pe contrasens şi s-a produs accidentul. 

Nicolae Istrat, fost angajat al Poliţiei Rutiere, actualmente examinator auto, a tras numeroase semnale de alarmă că şoferii români folosesc telefoanele mobile în timpul şofatului, scriu mesaje pe chat, “răsfoiesc” Facebook-ul şi mai nou fac live-uri. 

   

„Mulţi şoferi sunt cu privirea pe ecranul telefonului, în loc să fie cu privirea înainte. O parte din atenţia distributivă este absorbită de preocuparea de a manevra telefonul, scriind mesaje sau citind pe Facebook. În această situaţie, atenţia celorlalţi şoferi trebuie să fie folosită din plin. Ne uităm şi noi la ei, la semafor, este uşor de văzut de afară cât de mulţi şoferi folosesc telefonul în maşină. Este foarte grav! Telefonul ăsta ne mâncă zilele. Pe autostradă atenţia trebuie şi mai mare. Singura soluţie este educaţia. Nu ştiu dacă există o metodă tehnică prin care motorul să se oprească în momentul în care deschizi telefonul”, a declarat Nicolae Istrat, care din 1992 participă la emisiune radio-TV din Timişoara, despre prevenţie în trafic.

Rugăciuni pentru familia Penescu

Familia Penescu din Bocşa face parte din biserica baptistă. Daniel Penescu era profesor. Duminică, comunitatea baptistă s-a rugat pentru familia greu încercată. Pastorul Cimpoaie a postat pe pagina sa de Facebook un fragment din “Insomnii”, de Irina Binder.

„Ce-i poţi spune unui om care a pierdut totul? Pentru că, până la apariţia unui copil în viaţa sa, tot ceea ce are un om înseamnă totul pentru el, însă din clipa în care dă viaţă unui suflet copilul devenie totul unui părinte. Se simte împlinit prin micuţa făptură căreia i-a dat naştere. I se schimbă toată viaţa şi toate priorităţile. Din momentul acela omul învaţă să nu mai trăiască pentru el, ci pentru sufletul căruia i-a dat viaţă. Fără copilul lui nu mai are aer, fiindcă acea făptură, indiferent că este sugar, adolescent sau adult, este bucăţică ruptă din inima părintelui şi este raţiunea lui de a trăi…
 

Orice pierdere este sfâşietoare, pentru că niciodată nu vom fi pregătiţi să pierdem pe cineva drag. Nici măcar atunci când suntem bătrâni nu suntem pregătiţi să ne pierdem părinţii care ne-au dat viaţă, fiindcă sufletele noastre depind de iubirea lor, însă a-ţi pierde copilul este cea mai sfâşietoare durere. Este o durere pe care nu o înţelegi, pe care nu o poţi accepta, pe care nu o poţi vedea ca făcând parte din firescul vieţii… este o durere pe care o vezi ca pe o mare nedreptate pe care ţi-o face viaţa.

Atât de absurdă este această moarte – copilul să moară înaintea părintelui – încât nicio limbă de pe faţa Pământului nu a găsit cuvânt pentru ea. Copilul căruia îi moare părintele este „orfan”, soţul căruia îi moare partenerul de viaţă este „văduv”, părintele căruia îi moare copilul nu are termen. Poate fi chiar mort, pentru că atunci moare şi el, odată cu urmaşul pe care îl bagă în pământ.

Nu ştiu ce poate simţi un om care şi-a pierdut copilul… probabil că un gol imens, o agonie continuă, o durere cumplită, un dor mistuitor… Copilul este o bucată ruptă din propria inimă şi nu îţi poţi simţi inima întreagă decât atunci când ai aproape acea bucată care o completează. Din momentul în care ai pierdut acea bucată de inimă care bătea în pieptul copilului tău, nu mai poţi fi întreg niciodată.

Poate că nu vom afla şi nu vom înţelege niciodată de ce se întâmplă astfel de nedreptăţi… Cu toate acestea trebuie să ne continuăm viaţa, aşa cum putem, cu o jumătate de inimă, uneori târându-ne în genunchi, alteori târându-ne în coate, poate rar mergând drept.

Chiar dacă nu-i mai avem alături de noi pe cei care pier, ei ne locuiesc sufletele pentru totdeauna. Şi, oricât de tare ne-ar lipsi îmbrăţişările lor, vocile lor, privirile lor, avem amintirile preţioase cu ei care stau mărturie pentru cât de norocoşi am fost să-i avem alături”.

Citiţi şi:

VIDEO Tânăr mort la 180 de kilometri pe oră, în timp făcea live pe Facebook. Din cauza şoferului inconştient, a murit şi o fetiţă de 9 ani

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite