Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Dudeştii Vechi intră în carantină pentru 14 zile. Dumbrăviţa şi Şandra mai rămân izolate o săptămână

1
2 Mar 2021 21:38:37
Autor: Stefan Both
Dudeştii Vechi FOTO Facebook
Dudeştii Vechi FOTO Facebook

INSP a transmis, astăzi, avizele pentru carantinarea localităţii Dudeştii Vechi, pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, se prelungeşte carantina pentru localităţile Dumbrăviţa şi Şandra pentru o perioadă de şapte zile.

Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare la nivelul judeţului Timiş a crescut, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a făcut, ieri, o analiză la nivelul unităţilor administrative-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori. Ca urmare, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unităţi administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării.  
 
Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, astăzi, avizele pentru carantinarea localităţii Dudeştii Vechi, pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, se prelungeşte carantina pentru localităţile Dumbrăviţa şi Şandra pentru o perioadă de şapte zile. 
 
În urma avizului carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea acestor măsuri.
 
Musura de carantină pentru Dudeştii Vechi se instituie începând cu data de 3 martie 2021, ora 05:00. 
 
Dragi cetăţeni, în ciuda tuturor eforturilor susţinute şi a explicaţiilor pertinente cu privire la faptul că din totalul de îmbolnăviri care figurează în dreptul comunei noastre, aproximativ o treime sunt ale unor concetăţeni care au doar domiciliul aici, dar de fapt ei sunt carantinaţi în alte localităţi, nu s-a ţinut cont de asta şi probabil că în scurt timp în comuna noastră se va dispune instituirea carantinei. 
 
Vreau să vă asigur că deşi unele activităţi definite de lege vor trebui suspendate temporar, voi face totul pentru a limita efectele acestei situaţii neplăcute pentru noi toţi, în aşa fel încât să putem măcar continua lucrările începute pe cele 6 şantiere în acelaşi ritm, bineînţeles cu respectarea tuturor normelor sanitare de rigoare.
 
Pentru a veni în sprijinul vostru, Primăria va fi deservită 100% online şi vom face tot posibilul ca nici o cerere venită din partea dumneavoastră (adeverinţe apia, taxe impozite, social, etc) să nu rămână nerezolvată.

În plus, vom încerca să fim proactivi, în special cu persoanele aflate în dificultate, cu persoanele care au carduri de meniul zilei, pentru ca oricine are nevoie de orice ajutor, să ştie că e doar la un click sau telefon distanţă, iar dacă situaţia o va impune, vom iniţia şi o campanie de voluntariat pentru a-i ajuta pe cei cu nevoi speciale.

Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi fost atât de conştiincioşi în a respecta măsurile de siguranţă impuse în această perioadă şi vă asigur că şi eu îmi doresc ca această perioadă de carantinare să treacă cât mai repede, pentru a ne reveni la normal în cel mai scurt timp”, a transmis Primăria Dudeştii Vechi.
 
Vă mai recomandăm:

Primăria Dumbrăviţa dă în judecată autorităţile pentru a cincea decizie de carantinare a localităţii

Cea mai carantinată localitate din ţară. Pe hârtie comuna este izolată, în realitate oamenii circulă liberi în Timişoara

Locuitorii celei mai bogate comune de lângă Timişoara, revoltaţi: Carantinarea Dumbrăviţei trebuie să înceteze

Patru comune periurbane ale Timişoarei intră din nou în carantină pentru 14 zile

Localnicii unei comune carantinate, limitrofă Timişoarei, consideră măsura ineficientă şi inutilă. Aproape toţi lucrează în oraş

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stanila Ion
2.03.2021, 21:47:36

D-le Both, vred ca v-am mai atentionat, in l. romana cuvantul "carantinare" a fost "inventat" de amatorii de asazisele pretiozitati, adica pe romaneste prosti.... Asa ca nu-l mai folositi....

Modifică Setările