Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Dumitru Prunariu povesteşte, la Timişoara, despre zborul în spaţiul cosmic de acum 40 de ani

2
18 May 2021 00:25:57
Autor: Stefan Both
Dumitru Prunariu Foto arhivă Adevărul
Dumitru Prunariu Foto arhivă Adevărul

La 40 de ani de la acest eveniment istoric, România celebrează, în perioada 14 – 22 mai, primul zbor al unui român în spaţiul cosmic, printr-o serie de evenimente ştiinţifice şi culturale.

 
Cu o activitate ştiinţifică impresionantă şi o implicare la cel mai înalt nivel în ultimii 30 de ani, Dumitru Prunariu este membru de onoare al comunităţii UVT încă din anul 2013, când i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum. 
 
Prunariu desfăşoară în condiţii de excelenţă, în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din ţară şi din străinătate, activităţi ştiinţifice, didactice şi de promovare a ştiinţei în general şi a activităţilor legate de spaţiul cosmic în particular. 
 
UVT îl va avea ca invitat pe Dumitru Prunariu în data de 19 mai, într-un moment aniversar, în cadrul conferinţei publice „Dumitru Prunariu – 40 de ani de la primul zbor al unui român în spaţiul cosmic”, cu transmisie LIVE din Aula Magna „Ioan Curea”. 
 
Dumitru Prunariu a petrecut, în cadrul misiunii Soyuz 40 din 14 - 22 mai 1981, şapte zile, 20 de ore şi 42 de minute în spaţiul cosmic. Misiunea spaţială s-a desfăşurat la bordul navei sovietice Soyuz-40 şi al staţiei orbitale de cercetare ştiinţifică Saliut-6. 
 
La 40 de ani de la acest eveniment istoric, România celebrează, în perioada 14 – 22 mai, primul zbor al unui român în spaţiul cosmic, printr-o serie de evenimente ştiinţifice şi culturale. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Noah Scînteia@Vancouver.ca
18.05.2021, 00:59:34

Primul roman in spatiu a fost de fapt evreu....

Ionica Porumbel
2.06.2021, 19:58:48

intrase într-un con de umbră și vrea mălai gros...nu mai are succes în public

Modifică Setările