Timişoara

articolul anterior articolul urmator

După ce a negat existenţa crăpăturilor din pasajul Michelangelo, primarul Timişoarei s-a sucit: „Fiind vibraţii, periodic se vor produce fisuri în mortar”

0
21 Dec 2015 18:11:55
Autor: Daniel Dancea
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că fisurile apărute la Michelangelo sunt normale FOTO Adevărul
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că fisurile apărute la Michelangelo sunt normale FOTO Adevărul

Fisurile de la pasajul Michelangelo din Timişoara, prezentate de „Adevărul”, fără a emite concluzii cu privire la gravitatea lor, au fost negate de primarul Timişoarei Nicolae Robu, care a spus că a vizitat personal pasajul şi nu există „nici măcar probleme minore”. După ce în presă au apărut şi alte imagini din pasaj, Robu a admis că fisurile există, dar sunt minore şi normale pentru astfel de lucrări.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, se încurcă în explicaţii cu privire la fisurile apărute în pereţii pasajului subteran de la Michelangelo, un proiect de 10 milioane de euro, inaugurat în urmă cu şapte luni, chiar de ziua primarului. „Adevărul” a prezentat sâmbătă dimineaţa imagini realizate vineri după-masă în pasajul de la Michelangelo. Abordat vineri, imediat după realizarea pozelor, pentru a spune dacă la pasaj există vreo problemă, primarul Nicolae Robu nici nu a vrut să discute subiectul, reacţionând dur: „Eu nu am timp de pierdut ca dumneavoastră şi nici de calomniat Timişoara”.

La solicitarea insistentă de a prezenta totuşi un punct de vedere cu privire la situaţia de la pasajul recent construit şi pus în faţa unei fotografii cu una dintre fisurile din pereţii pasajului, primarul a replicat: „Nu mai cădeţi în penibil că nu mă duc eu să mă uit la fisurile din oraşul acesta. Este o fisură şi se remediază. Este garanţie. Care-i problema că apare o fisură la suprafaţă? E un subiect major pentru mintea dumneavoastră. Pentru mintea celor care ştiu ce înseamnă o fisură într-un mortar nu este aşa ceva. O fisură într-un mortar, dacă te-ar duce mintea mai mult, ai înţelege că nu e o problemă gravă”. Sâmbătă dimineaţa, primarul Nicolae Robu a transmis un sms în care susţine că a verificat personal situaţia şi nu este niciun fel de problemă la pasaj. „ "Domnule" Dancea, Am fost asta noapte personal in subpasajul Michelangelo si iata "surpriza": NU EXISTA ACEA FISURA PE CARE PRETINDETI CA ATI POZAT-O! Pasajul nu are nici macar astfel de probleme minore la nivel de mortar, daramite "probleme grave" cum pretindeti dv! Inca o proba a caracterului dv!”, este mesajul primarului după vizita de la pasaj. De menţionat că „Adevărul” nu a emis niciun moment vreo concluzie cu privire la gravitatea fisurilor de la pasaj, prezentând doar existenţa acestora la şapte luni de la inaugurare. 

În noaptea de duminică spre luni, jurnaliştii Pressalert au reuşit să realizeze mai multe fotografii în pasajul de la Michelangelo, păzit de trei echipaje de Poliţie Locală: câte unul la fiecare ieşire a pasajului şi unul care patrula în interiorul pasajului. Imaginile realizate de fotograful Adrian Pâclişan vorbesc de la sine.

Aflaţi la o conferinţă de presă ocazionată de inaugurarea unei lucrări realizate de primărie din bani europeni, jurnaliştii  timişoreni i-au cerut primarului Nicolae Robu explicaţii cu privire la fisurile din pasaj. Edilul, care a spus sâmbătă dimineaţa, după o vizită la faţa locului, că „pasajul nu are nici măcar probleme minore la nivel de mortar”, a admis că pasajul are fisuri în pereţi, susţinând că acestea sunt minore. „E puţin probabil să aveţi pregătirea de specialitate în domeniul construcţiilor. Trebuie să vorbim cu oamenii care sunt constructori. Nu a apărut nicio crăpătură, nimic seminificativ, ci fisuri în mortar. Acolo este o structură de rezistenţă extrem de solidă. Peste acel zid este pus mortar. Când se face o asemenea construcţie care are 455 de metri lungime, se prevăd rosturi de dilatare. Nişte interstiţii cu alte cuvinte. În acele interstiţii şi peste beton se aplică mortar. Fiind vibraţii, periodic se vor produce fisuri în mortar. Cum să vii să spui că e pericol de surpare?”, a spus Nicolae Robu. Primarul a spus că tot ce se întâmplă în pasaj vede cu ajutorul celor patru camere de supraveghere conectate la telefon său. „Haideţi să vă arăt fisurile. Vreţi să vi le arăt? Uitaţi-vă aici. În timp real. Eu am pe telefon patru camere. Văd tot. Absolut tot ce se întâmplă în orice moment. Aşa am urmărit şi cum se comportă la apă. Când vreau, mă uit. Putem vedea despre ce fisuri e vorba. Ce fisuri sunt acelea?”, a spus primarul Nicolae Robu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările