Timişoara

articolul anterior articolul urmator

După tramvaie turceşti, Timişoara va avea şi autobuze electrice din Turcia

4
28 Jul 2021 12:32:25
Autor: Daniel Dancea
Licitaţia a fost câştigată de firma Karsan din Turcia FOTO karsan.com
Licitaţia a fost câştigată de firma Karsan din Turcia FOTO karsan.com

Licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a 44 de autobuze electrice pentru Timişoara a fost câştigată de firma Karsan, din Turcia.

Potrivit profit.ro, la licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării au mai participat companiile şi asocierile Solaris Bus & Coach (Polonia), New Kopel Car Import-Shlomo Motors (Israel), ), Golden Dragon Bus-Xiamen Golden Dragon Bus (China) şi Bozankaya Otomotiv-Sileo (Turcia). Karsan a depus o ofertă în valoare de 136.400.145 lei (aproximativ 27,7 milioane euro), sub valoarea estimată a contractului, de 145.000.000 lei (fără TVA). Sursa amintită mai arată că în luna mai, Karsan a obţinut un contract pentru furnizarea a 10 autobuze electrice în Mangalia.

Prima licitaţie a fost lansata de minister în data de 8 februarie 2019, iar în data de 14 iulie 2020 procedura de licitaţie a fost anulată, după solicitarea a cinci clarificări tehnice asupra ofertelor. Au participat trei ofertanţi, iar motivele anulării au fost de ordin tehnic. La ultima solicitare de clarificări, ofertanţii au depus documente neconforme cu caietul de sarcini, deşi la cele patru solicitări anterioare de clarificari licitaţia a evoluat fără a fi motive de anulare.

Timişoara va avea şi 21 de tramvaie turceşti

Înainte de a avea autobuze electrice din Turcia, Timişoara va avea 21de tramvaie produse de firma turcească Bozankaya. Primul dintre cele 21 de tramvaie, care costă aproximativ două milioane de euro bucata, a ajuns la Timişoara la sfârşitul lunii iunie.  Tramvaiul va fi în teste la Timişoara timp de aproximativ trei luni, acesta urmând să fie introdus în circulaţie după omologarea de la Autoritatea Feroviară Română (AFER). 

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Tramvaiul turcesc de 2 milioane de euro e în drum spre Timişoara. Este adus cu un transport agabaritic

Primul tramvai turcesc este în drum spre Timişoara. Cei de la Bozankaya au făcut anunţul VIDEO

Au început testele de laborator pentru tramvaiele turceşti Bozankaya, care vor circula la Timişoara. Imagini inedite din fabrica de la Ankara

Primul tramvai turcesc de top mondial ajunge la începutul verii în Timişoara. Imagini de la fabrica Bozankaya
 
FOTO S-a semnat finanţarea pentru încă şapte tramvaie moderne, fabricate în Turcia. În Timişoara vor circula în primă fază 21 de tramvaie Bozankaya

Primăria Timişoara a semnat contractul cu Bozankaya. Turcii vor livra primul tramvai modern în 2021

FOTO Primăria Timişoara cumpără 16 tramvaie noi din Turcia. Cum arată modernele tramvaie Bozankaya care vor circula în capitala Banatului

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

100% Redneck
28.07.2021, 13:02:44

Nu pot sa nu-mi aduc aminte grohaiturile talibanilor USR-isti cu privire la achizitionarea autobuzelor turcesti de catre Firea... Acum, mocles! Produsele turcesti si-au remediat in mod evident calitatea in functie de culoarea politica a primarului!

0 (2 voturi)
Sebastian D.
28.07.2021, 21:41:58

"Licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a 44 de autobuze electrice pentru Timişoara a fost câştigată de firma Karsan, din Turcia." Asa se intampla cand nu poti sa citesti nici prima fraza din articol.

123 ABC
28.07.2021, 13:27:26

Tari mai sunt turcii astia, cu tehnologia lor.... ! Mai vand undeva inafara de Romania ?

eu doar constat
28.07.2021, 14:36:18

Oare de ce nu a cumparat Timisoara tot de la Arad? Si a cumparat, asa cum a facut-o in anii trecuti primarul Popa din Resita, tot de la turci? Adevarul e ca nu turcii sunt de vina, ci de vina era Firea, ca era primar la Bucuresti. Si acum, stiti care e situatia celor 100 de tramvaie castigate de turci, intoarse de consilierii USR si PNL prin proceduri fortate si atribuite in final Arad-ului? Pretul unui tramvai a devenit mult mai scump decat cel oferit de turci si exista conditii, prin eterne "addendumuri" din care s-au semnat deja cateva, de crestere a sumei totale a contractului. De ce se mai fac atunci licitatii? Nu asta este scopul unei licitatii, pentru a obtine cel mai avantajos pret?

-7 (7 voturi)
Modifică Setările