Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Europol reacţionează după accidentul în care au murit doi afgani şi alţi zece au fost răniţi: Frontiera României cu Serbia este forţată de valuri de migranţi

0
11 Nov 2021 13:32:02
Autor: Stefan Both
Accident teribil la intrara în localitatea Biled FOTO Ş.Both
Accident teribil la intrara în localitatea Biled FOTO Ş.Both

Migranţi din Afganistan, Siria sau Irak plătesc sume exorbitante călăuzelor care le promit accesul pe teritoriul României şi facilitarea drumului spre Europa de Vest, spun cei de la sindicatul Europol.

Sindicatului Europol a reacţionat după accidentul de miercuri în care au murit doi migranţi din Afganistan, iar alţi zece au fost răniţi. Cei de la Europol spun că frontiera Românei cu Serbia este forţată zilnic, iar numărul celor care au trecut ilegal graniţa în 2020 a fost de patru ori mai mare faţă de anul 2019. Rezultatele din acest an nu sunt încă publice, însă fenomenul a luat amploare.
 
„Migranţi morţi în accident la frontiera României cu Serbia. De mai bine de cinci ani, frontiera României cu Serbia este forţată de valuri de migranţi, în drumul lor spre Europa de Vest. Nu mai puţin de 12 migranţi se aflau în această seara în zona localităţii Iecea Mică din judeţul Timiş, când autoturismul prevăzut cu cinci locuri în care se aflau s-a răsturnat, doi dintre aceştia pierzându-şi viaţa, iar restul zece fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale”, susţin cei de la Europol.
 
Migranţi din Afganistan, Siria sau Irak plătesc sume exorbitante călăuzelor care le promit accesul pe teritoriul României şi facilitarea drumului spre Europa de Vest.
 
“La frontiera României au fost depistate numai anul trecut 46.143 persoane în trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei, numărul acestora fiind de aproximativ 4,4 ori mai mare  faţă de 2019 când au fost depistate 10.551 persoane. Presiunea asupra colegilor noştri poliţişti de frontieră este uriaşă în această perioadă, fiind delegaţi colegi în această zonă de la toate inspectoratele teritoriale ale Poliţiei de Frontieră. Deşi atenţia opiniei publice este îndreptată în aceste zile asupra situaţiei valului de migranţi de la frontiera Poloniei cu Belarus, în România, frontieră externă a Uniunii Europene, acest aflux de migranţi există mai bine de cinci ani de zile şi nu există niciun orizont se timp cu privire la stoparea acestui fenomen”, au mai transmis cei de la Europol.
 
Vă mai recomandăm:
 
UPDATE Accident cu doi morţi şi zece răniţi. Şoferul fugar s-a predat FOTO VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările