Evenimente grave relatate în presa interbelică. Ştirea despre microbuzul plin cu călători răsturnat în Timişoara. „Aproape toţi pasagerii au fost răniţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia din "Banater Zeitung" cu microbusul răsturnat FOTO Automobilele în Timişoara Interbelică
Fotografia din "Banater Zeitung" cu microbusul răsturnat FOTO Automobilele în Timişoara Interbelică

În anul 1932, ziarul Banater Deutche Zeitung oferea informaţii detaliate despre un accident produs în Timişoara. Un microbuz care ducea pasagerii din Timişoara la Buziaş s-a răstrunat în Piaţa Traian.

Un microbuz plin cu călători, care mergea la Buziaş, s-a ciocnit cu un tramvai, în faţa magazinului "Tehnica Universală" (un magazin care vindea piese auto şi accesorii pentru Ford), din Piaţa Traian. 

Ziarul publică şi o fotografie cu busul cu numărul de înmatriculare 596-Lgj, răsturnat pe o parte. 

Accidentul s-a petrecut pe strada 3 August, vizavi de Biserica „Millenium”. Conform Banater Deutche Zeitung, microbusul a plecat din Cetate („primul cartier”), în direcţia Buziaş-Lugoj.

„În centrul celui de-al doilea cartier, vizavi de biserica Monumentală, a avut loc accidentul. Un autobuz plin cu pasageri care mergea la Buziaş, care pornise dimineaţa din primul cartier, s-a ciocnit de un tramvai. A fost un impact puteric. Autobuzul s-a răsturnat pe trotuar. Aproape toţi pasagerii au fost răniţi. A fost rănit şi un biciclist. ”, scria Banater Deutche Zeitung. 


Cum s-a petrecut accidentul: 

Timisoara FOTO Stefan Both

„Dimineaţa, după ora şapte, din faţa Cazarmei de Artilerie din primul cartier, respectiv din faţa birtului Rößl, acolo unde opresc autobuzele de Buziaş, a pornit autobuzul pe ruta Timişoara – Buziaş – Lugoj. În el se aflau 12 pasageri. În faţa bisericii Monumentale, autobuzul a încercat să evite doi biciclişti şi a ajuns pe liniile de tramvai. Acolo s-a ciocnit de un tramvai care l-a propulsat pe trotoar”, mai aflăm din Banater Deutche Zeitung. 

Articolul din Banater Deutche Zeitung a fost publicat în albumul "Automobile în Timişoara interbelică", editat de Vlad Capotescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite