Timişoara

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV O femeie din Olanda a adoptat 12 copii din Timiş. Vezi cum l-au sărbătorit copiii Van der Velde pe Moş Nicolae

0
13 Dec 2011 08:21:08
Autor: adevarul
Ingrid şi cei 12 copii pe care îi creşte în România
Ingrid şi cei 12 copii pe care îi creşte în România

O femeie a adoptat 2 copii orfani şi are în plasament încă zece, pe care îi creşte ca şi cum ar fi ai săi. Ingrid van der Velde predă o lecţie de viaţă. Pasiunea ei pentru a ajuta micuţii abandonaţi de familii nu s-a putut opri până nu a luat sub aripa ei 12 copii. Ba mai mult, femeia aşteaptă încă două suflete, la începutul anului viitor.

Are 40 de ani şi o familie numeroasă, formată din cei 12 copii pe care îi creşte în casa pe care a fondat-o în localitatea timişoreană Ghiroda. Pasiunea ei pentru a ajuta micuţii abandonaţi de familii nu s-a putut opri până nu a luat sub aripa ei 12 copii. Ba mai mult, femeia aşteaptă încă două suflete, la începutul anului viitor. Totul a început acum mai bine de 15 ani, când femeia a ajuns, întâmplător, în Republica Moldova. Acolo, a cunoscut o serie de copii defavorizaţi pe care şi-a dorit să îi ajute. „Atunci am început să lucrez cu micuţi din Estul Europei. În 1999 am lucrat într-o casă de copii din Moşniţa, iar apoi m-am decis că trebuie să fac ceva la modul serios pentru a ajuta aceşti micuţi”, îşi aminteşte Ingrid.

Trei ani mai târziu, a luat naştere casa Filadelfia. Organizaţia neguvernamentală a luat fiinţă din fonduri ale diferitor asociaţii olandeze pe care Ingrid a reuşit să îi convingă să investească în proiectul ei. Cu o investiţie de peste 100.000 de euro, femeia a întemeiat mai mult decât un cămin pentru copiii orfani. Majoritatea au, pentru prima dată, o familie.

Maria este cea mai mare dintre copiii adoptivi ai femeii olandeze. Îi spune „mama” lui Ingrid, la fel ca şi toţi fraţii ei. Tânăra şi-a pierdut mama la numai opt ani, într-o bătălie de ani de zile cu cancerul, pierdută până la urmă. Tatăl fetei nu şi-a mai putut permite să o întreţină, iar Maria a avut noroc să fie preluată de la un centru de către „mama Ingrid”. De atunci, tânăra spune că a reuşit să îşi depăşească traumele şi se ambiţionează să studieze pentru ajunge un medic competent.
Nici Marius nu ar fi avut o soartă mai fericită, dacă Ingrid nu l-ar fi luat sub îngrijirea ei. Acesta a fost găsit de către câteva persoane, abandonat, în faţa unui tomberon.

„A avut mare noroc, dacă ajungeau mai târziu, nu cred că mai supravieţuia”, a spus Ingrid, emoţionată. Ca şi bebeluş, Marius a trecut prin grija a mai multor familii, până a ajuns în casa Filadelfia. Aici a cunoscut adevărata familie, fără de care nu îşi poate imagina existenţa. Marius visează să devină un misionar, pentru a predica evanghelia credincioşilor.

O familie armonioasă
Viaţa copiilor de aici nu diferă cu mult de cea a micuţilor din familii normale. Pe lângă faptul că au cui să spună mamă, copii se şi distrează: ies cu bicicletele, se joacă cu cele trei pisici din casă şi râd la desene animate. Iar înainte de fiecare masă se roagă, în linişte. „Suntem exact ca şi o familie normală. Ne trezim dimineaţa, facem micul dejun împreună. Eu îi ajut cu temele când vin de la şcoală. Unii fac înot, altora le place să deseneze. Toţi îmi spun «mama» şi sunt mândră de asta”, a conchis Ingrid van der Velde.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările