Timişoara

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV Mărturia unui pastor despre episodul în care preşedintele Băsescu a fost scuipat, la Constanţa: „Sărutăm obrazul unde aţi fost scuipat”

100
14 Dec 2014 09:38:44
Autor: Daniel Dancea
Pastorul Samy Tuţac i-a transmis preşedintelui un mesaj prin purtătorul său de cuvânt. Traian Băsescu l-a sunat personal să îi mulţumească
Pastorul Samy Tuţac i-a transmis preşedintelui un mesaj prin purtătorul său de cuvânt. Traian Băsescu l-a sunat personal să îi mulţumească

Cu doar câteva zile înainte de plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, un pastor din Timişoara face publică o experienţă avută cu preşedintele în primăvara acestui an. Se întâmpla după episodul în care preşedintele a fost scuipat la Constanţa. Prin purtătorul de cuvânt, pastorul i-a transmis preşedintelui un mesaj care l-a impresionat pe Băsescu atât de mult, încât l-a sunat personal pe pastor să îi mulţumească.

Samy Tuţac, unul dintre pastorii Bisericii Baptiste Betel din Timişoara, dezvăluie într-o postare pe un site creştin o experienţă avută în luna mai a acestui an, imediat după episodul în care preşedintele Traian Băsescu a fost scuipat de un cetăţean, la Constanţa. Pastorul povesteşte că avea în agenda telefonului său numărul purtătorului de cuvânt al lui Traian Băsescu, căruia îi solicita motive de rugăciune pentru preşedinte şi pentru ţară, sau îi trimitea şefului statului mesaje de încurajare.

În ziua alegerilor prezidenţiale din acest an, la o zi după ce preşedintele a fost scuipat la Constanţa, Samy Tuţac i-a transmis preşedintelui prin purtătorul de cuvânt următorul mesaj. Doamne ajută! Spuneţi-i vă rog Domnului Preşedinte că sărutăm obrazul unde a fost scuipat. Şi Domnul Hristos a fost scuipat, dar a învins prin iubire. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe Preşedintele nostru!.  Impresionat de mesajul pastorului, preşedintele l-a sunat pe Tuţac să îi mulţumească personal spunând: atât de mult m-a uns la inimă mesajul dumneavoastră că nu am rezistat să nu vă sun şi să vă mulţumesc personal”.

Redăm mai jos, integral, mesajul în care pastorul Samy Tuţac povesteşte experienţa avută cu Traian Băsescu

În câteva zile se va încheia ultimul mandat al Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu. S-au spus şi se vor spune multe lucruri despre Preşedintele care îşi trăieşte ultima săptămână în cea mai înaltă poziţie din stat. Unele sunt adevărate, altele nu sunt. Unele sunt lucruri bune, altele nu sunt. Cu siguranţă, peste ani, istoricii profesionişti şi echidistanţi ne vor oferi o imagine a ceea ce a însemnat preşedenţia domnului Traian Băsescu. Dacă este să exprim un punct de vedere personal, atunci consider că a fost cel mai bun Preşedinte al României de până acum. Dar, cum eu nu sunt istoric, aş putea fii bănuit de subiectivism.

Am dorit, ca înainte de sfârşitul ultimului mandat să dezvălui o experienţă personală cu domnul Preşedinte Traian Băsescu. Această experienţă, desprinsă parcă dintr-o poveste frumoasă şi de demult, mi-a confirmat, o dată în plus, că dincolo de imaginea distorsionată intenţionat de propaganda din ultimii ani, se află un lider foarte puternic, un adevărat om de stat, dar şi un om cu suflet nobil şi extrem de sensibil. De fapt, aceasta este combinaţia cea mai reuşită pentru un adevărat lider.

S-a întâmplat în 25 Mai, 2014, ziua alegerilor europarlamentare. Era o zi de Duminică şi aflându-mă în biroul meu, de la Biserica Betel din Timişoara, am simţit în inima mea un imbold să-i transmit domnului Preşedinte un cuvânt de încurajare. Cu o zi înainte, la Constanţa, un bărbat l-a scuipat în faţă. De gesturi asemănătoare avuseseră parte, tot pe sfârşitul mandatelor şi ceilalţi doi foşti Preşedinţi, domnii Iliescu şi Constantinescu. Un gest pe care nu-l pot aproba, indiferent de numele Preşedintelui.

De câteva luni aveam telefonul purtătorului de cuvânt al Preşedintelui şi-i solicitam, uneori, motive de rugăciune pentru Preşedinte sau îi transmiteam prin sms scurte mesaje de încurajare. Întotdeauna, cu promtitudine maximă, acesta răspundea şi îmi mulţumea. În dimineaţa aceea, înainte de începerea slujbei, i-am transmis Preşedintelui, prin purtătorul său de cuvânt, un scurt mesaj sms: Doamne ajută! Spuneţi-i vă rog Domnului Preşedinte că sărutăm obrazul unde a fost scuipat. Şi Domnul Hristos a fost scuipat, dar a învins prin iubire. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe Preşedintele nostru! Ca de obicei, am primit răspuns imediat din partea purtătorului de cuvânt.

Surpriza, însă, a venit în jurul orei 16.00. Eram acasă şi ne pregăteam să mergem la vot când a sunat telefonul şi am văzut, cu surprindere, că este un număr de Bucureşti. Am crezut că mă sună cineva de la un institut de sondare să mă întrebe dacă am fost la vot, aşa că, iniţial, nu am dorit să răspund. Am răspuns totuşi, iar o doamnă m-a întrebat: Domnul pastor Samy Tuţac? Am răspuns: Da! Apoi doamna a continuat: Vă sunăm de la Cancelaria Prezidenţială, domnul Preşedinte vrea să vorbească cu dumneavoastră, se poate? Sigur că da, am răspuns. Mi-a facut legătura şi am auzit imediat vocea inconfundabilă a Preşedintelui: Buna ziua domnul Pastor! Băsescu sunt. Domnul Pastor, atât de mult m-a uns la inimă mesajul dumneavoastră că nu am rezistat să nu vă sun şi să vă mulţumesc personal.

Sigur, discuţia extrem de amicală a continuat pentru câteva minute şi am încheiat asigurându-l de suport şi mai ales de rugăciune. Am închis şi nu-mi venea să cred că este adevărat. Mi-am dat seama încă o dată că şi oamenii cei mai mari au nevoie de rugăciune şi încurajare din partea noastră. Dar am înţeles mai mult ca oricând inima omului Traian Băsescu, cel care prin graţia lui Dumnezeu şi voinţa naţională a fost, timp de zece ani, Preşedintele României.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

papillon
14.12.2014, 10:16:38

Odios...hidos si oribil ! Bleach..

-34 (58 voturi)
papillon
14.12.2014, 10:22:36

Nici preotii acestei lumi nu se pretează la asa ceva ! Schimbati-l măh pe ăla din functie că vă face de râs.. ! Nici Ceausescu n-a avut astfel de lăudători... Cum poate un creier să facă paralelă dintre Măntuitorul Christos si...Băsescu ? Infiorator..

-29 (63 voturi)
Andrei Lungu
14.12.2014, 10:49:17

ce trist esti

+18 (34 voturi)
D Demostene
14.12.2014, 10:27:06

Ne prezentati un pastor basist care in loc sa-si vada de cele sfinte se implica in mizeria damboviteana.Comparatia cu Isus este total nefericita dar indica pana unde se poate merge cu osanalele de preaslavire al ''marelui om'' .Totodata intamplarea ne arata si cat de sensibil e Basescu la linguseli.Sper sa nu ajunga sa-si puna consilierii sa-l scuipe numai ca sa se bucure de "favorurile" bunului pastor. P.S.Nu este clar daca pastorul vorbeste doar despre sine sau si despre alti amatori care sa-si depuna pupicul izbavitor pe obrazul presedintelui.

-17 (37 voturi)
popilica vasilov
14.12.2014, 10:45:07

eu care nu sunt pastor de niciun fel daca eram in locul tanarului care l-a scuipat in obraji ii mai trageam si-un sut in fund ligodiei ordinare,asta chiar daca marele vanator dc canadian s-ar simti calcat pe coada lui de poteie parfumata.

-19 (33 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările