Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Faimoasele pieţe de vechituri rămân în continuare închise. Prefectul de Timiş este revoltat: Nu se mai justifică suspendarea activităţii acestora

0
9 Jun 2021 18:30:21
Autor: Stefan Both
Piaţa Flavia din Timişoara FOTO Facebook
Piaţa Flavia din Timişoara FOTO Facebook

Activitatea târgurilor, bâlciurilor şi talciocurilor (în categoria cărora se înscriu şi pieţele de vechituri) este în continuare suspendată la nivel naţional, conform Hotărârii de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă, nefiind stabilită o rată de incidenţă pe UAT sau judeţ pentru închiderea sau deschiderea lor.

Zoltan Nemeth, prefectul de Timiş, împreună cu Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi cu Dominic Fritz, primarul Timişoara, printr-o adresă comună, a solicitat Guvernului României şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să reanalizeze suspendarea activităţii “pieţelor de vechituri” şi să aibă în vedere cu ocazia primei modificări a HG nr. 531/2021 ori cu ocazia prelungirii stării de alertă pe teritoriul României, fie ridicarea suspendării activităţii acestor târguri, bâlciuri şi talciocuri.
 
De asemenea, să fie reglementată suspendarea activităţii acestora condiţionat de depăşirea unei anumite incidenţe a cazurilor la nivel de UAT/judeţ. 
 
“Am formulat această solicitare comună, deoarece considerăm că nu se mai justifică suspendarea activităţii acestor târguri, bâlciuri şi talciocuri, în contextul relaxării restricţiilor din ultima perioadă, raportat la faptul că activitatea acestora se desfăşoară în cele mai multe cazuri în spaţii deschise. Aceste târguri au un rol economic important în comunităţile locale, astfel că sperăm că se vor putea deschide cât de curând. Astfel de pieţe sunt, de exemplu, Piaţa Flavia şi Piaţa Aurora în Timişoara, Piaţa Ocico din Lugoj, altături de alte pieţe cu destinaţie similară”, a transmis Zoltan Nemeth.

Vă mai recomandăm:
 
Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, din 12 iunie. Ce restricţii au fost relaxate

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările