Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Fără siguranţa finanţării pentru spitalul de copii, aflat în construcţie, primarul Timişoarei anunţă construirea unui nou spital, cu bani de la bugetul local

0
15 Dec 2014 22:19:10
Autor: Daniel Dancea
Reprezentanţii primăriei şi conducerea Spitalului Municipal caută soluţii pentru construirea unui nou corp de clădire FOTO pressalert.ro
Reprezentanţii primăriei şi conducerea Spitalului Municipal caută soluţii pentru construirea unui nou corp de clădire FOTO pressalert.ro

Primarul Nicolae Robu a anunţat, cu ocazia prezentării raportului de activitate pe 2014 de la Spitalul Municipal, construirea unui nou corp de clădire în curtea spitalului de la Clinicile noi. Robu a spus că aşteaptă şi bani de la Guvern pentru acest proiect, dar dacă nu va primi finanţare de la bugetul de stat, primăria îşi va asuma construcţia.

Cu un spital de copii în construcţie, pentru care nu este certă încă sursa de finanţare, fiind o sumă enormă dacă ar trebui să fie suportată doar de la bugetul local, primaul Nicolae Robu anunţă iniţierea unor demersuri pentru construirea unui nou corp de clădire la Spitalul Municipal din Timişoara. Robu susţine că spitalul, aflat într-o zonă centrală a oraşului, permite construirea unui nou corp de clădire cu demisol, parter şi două etaje.

„În ultimii doi ani şi jumătate am ajutat substanţial spitalele aflate în subordinea primăriei. Dotarea tehnică este incomparabil mai bună. Spaţiile sunt într-o stare mai bună, dar se impun şi intervenţii radicale. În acest perimetru specialiştii vor trebui să găsească soluţii pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul Municipal. Noi am analizat de pe poziţia noastră de nespecialişi şi rezultă că ar fi posibilităţi de construire a unui nou corp cu demisol, parter şi etaje”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu a mai anunţat că în 2015 se vor face modernizări şi la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal, care necesită o grupare a activităţii, unitatea medicală funcţionând în 10 locaţii din tot oraşul. „Sperăm ca pe parcurs să ni se alăture şi Guvernul României pentru că investiţiile în spitale sunt foarte mari. Clădirea o putem face noi, dar dotarea este foarte scumpă şi nu ne-o putem permite”, a declarat Robu, potrivit căruia în noul corp de clădire ar urma să fie mutată Clinica de Cardiologie şi pacienţii de la Oncologie.

Managerul Spitalului Municipal Timişoara, Octavian Mazilu a declarat că necesităţile sunt mari, dar ideile sunt pe măsură. În acelaşi timp, Mazilu a anunţat că noua clinică de Dermatologie, care se va muta în Complexul Studenţesc, va fi dotată după ultimele standarde. Managerul Spitalului Municipal a dat asigurări că în cursul lunii ianuarie vor începe lucrările şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările