Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Forţa unei comunităţi unite. Foştii elevi de la liceul „Bartok” din Timişoara au strâns bani pentru un transport inedit

0
7 Jul 2020 11:14:09
Autor: Stefan Both
Donaţie pentru liceul "Bartok"
Donaţie pentru liceul "Bartok"

Liceul "Bela Bartok" din Timişoara a primit o importantă donaţie din Elveţia. Elevii se pot bucura de 18 bănci pentru informatică şi o pianină.

Foştii elevi de la „Bartok Bela” formează o comunitate puternică în Timişoara. Acest lucru o demonstrează şi ultima acţiune realizată în spijinul liceului maghiar. Şcoala avea nevoie de 750 de euro pentru a putea achita transportul unor echipamente primite ca donaţie. Este vorba de 18 bănci speciale pentru laboratorul de informatică, o pianină, dar şi cărţi pentru copii, care au ajuns la Timişoara din Elveţia, prin intermediul unui absolvent al liceului maghiar.

Evenimentul de strângere de fonduri a fost organizat Facebook, iar în câteva zile s-a şi rezolvat problema.  

„Am un prieten din Elveţia, care lucrează într-o şcoală. Acolo au schimbat toate băncilile şi mesele de calculatoare. Aşa că am primit 18 bănci de foarte bună calitate. Doar că trebuie să le aducem la Timişoara. Elevii de la Bartok se vor putea bucura de ele încă mulţi ani. Sunt de o calitate foarte bună. Monitoarele ies prin acţionarea unui buton”, a spus Balint Zsolt, unul din iniţiatorii acţiunii.  

Intenţia era ca 150 de persoane să contribuie cu suma de cinci euro. Bani ca pentru două beri. 

„Noi, cei din reţeaua Alumni a Liceului Bela Bartok, alcătuită din foştii elevi ai liceului, care vor să sprijine liceul într-un fel, ne-am gândit că e o ocazie bună să ne strângem rândurile pentru cei 750 de euro, pentru acest transport. Ne-am gândit şi la un motto: <Fă cinste şcolii cu două beri>. În câteva zile am strâns banii, fiecare a dat cât a putut. Am primit sprijin din Marea Britanie, Germania, Olanda, Elveţia şi România. Aşa s-a putut organiza transportul”, a mai declarat Balint Zsolt.

Donaţia a fost intermediată de Terez Szanto Molnar, care trăieşte în Elveţia. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii