Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Fostul şef al Poliţiei Locale Timişoara, pensionat cu forţa. Cum i-a refuzat Dominic Fritz prelungirea contractului

18
25 Jun 2021 11:50:25
Autor: Daniel Dancea
Dorel Cojan este director adjunct după ce a fost retrogradat după instalarea noii administraţii FOTO tion.ro
Dorel Cojan este director adjunct după ce a fost retrogradat după instalarea noii administraţii FOTO tion.ro

Directorul adjunct al Poliţiei Locale Timişoara, care a condus timp de şase ani instituţia, cumulând pensia MAI cu salariul, a fost obligat să se pensioneze. La 66 de ani, Cojan a cerut o prelungire a contractului de muncă, dar Dominic Fritz l-a refuzat.

Prima victimă a primarului Timişoarei, după preluarea mandatului, a fost şeful Poliţiei Locale, Dorel Cojan, care ocupa funcţia de director executiv al instituţiei cumulând pensia MAI cu salariul. 

Cum Dorel Cojan a împlinit anul trecut 65 de ani, acesta a mai putut rămâne în funcţie încă un an, pe baza unei cereri aprobate de fostul primar Nicolae Robu. 

Pentru că termenul până la care a fost prelungit contractul expiră în iulie, Cojan a cerut prelungirea contractului de muncă cu încă un an.

Dominic Fritz a refuzat, însă, prelungirea contractului cu Cojan, prevalându-se de un articol din OUG privind Codul Administrativ care spune că „cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, funcţionarul public poate fi menţinut în funcţia publică”. Cu alte cuvinte, Fritz a considerat că îl poate menţine în funcţie pe Cojan, dar acest lucru nu e obligatoriu.

Fostul şef al Poliţiei Locale Timişoara a contestat în instanţă decizia primarului Fritz, urmând ca judecătorii să decidă dacă Dorel Cojan mai poate rămâne pensionar-angajat sau trebuie să se mulţumească doar cu pensia.

Dorel Cojan, pe funcţii de conducere aproape 40 de ani

CV-ul lui Dorel Cojan scoate la iveală faptul că în ultimii 38 de ani acesta a stat 35 de ani numai pe funcţii de conducere. Concret, între 1981 şi 1985, Cojan a fost Şeful Compartimentului Sectorişti din cadrul Biroului de Ordine Publică al Miliţiei Municipiului Timişoara. Între 1988  şi 1990, Cojan a fost şeful Compartimentului Agenţi Ordine din cadrul Biroului de Ordine Publică al Miliţiei Municipiului Timişoara. Cojan evită, însă, să folosească termenul de Miliţie, folosind şi pentru perioada dinainte de 1989 denumirea de Poliţie.

După Revoluţie, Dorel Cojan a fost pe rând şeful Biroului Ordine Publică Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră, şeful Biroului Poliţie Rutieră Timişoara, şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră, şeful Secţiei 2 Poliţie Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră. Din 2006, Dorel Cojan ocupă funcţia de director executiv adjunct al Poliţiei Locale Timişoara, conducând în ultimii cinci ani instituţia care nu are un director executiv.

Mai multe despre CV-ul lui Dorel Cojan puteţi citi AICI.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şeful Poliţiei Locale din Timişoara a rămas fără permis. A circulat cu 102 kilometri la oră în localitate

Care este venitul lunar al şefului Poliţiei Locale Timişoara, instituţie implicată într-un scandal de anvergură. Fostul miliţian ridică o mică avere de la stat

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Gib
25.06.2021, 12:03:31

Incredibil! Sa vezi atata dorinta de munca la aceasta varsta si sa nu te inmoi! Omul asta isi jertfeste sanatatea si linistea pentru binele urbei si .... Hai ca m-a toropit caldura si nici sa glumesc nu mai imi arde.\ Cat de nesatul sa fii si sa vrei si salariu si pensie pana dai coltul cand stim cu totii cat de inutila este aceasta armata de paznici numiti politisti. Gardieni nu suna bine deh!

+10 (12 voturi)
muresan anna
25.06.2021, 13:01:50

@ Gib, am ras din toata inima. Multumesc pentru ca mi-ai inseninat ziua.

+4 (6 voturi)
manea laura
25.06.2021, 12:43:22

ma mir ca nu au aparut aici primele comentarii cu Fritz cel vindut, Fritz care nu ne lasa, Fritz cel care dezamageste, etc, ati inteles ideea. dar ma astept sa apara cit de curind, postate mai ales de persoane care nu au nici in clin nici in mineca cu Timisoara.

+6 (10 voturi)
Domnul Doctor
25.06.2021, 12:46:55

Tovarasul sef din Politie merita sa iasa la pensie cu cele mai inalte onoruri, dupa ce, cu el in functii de conducere, criminalitatea organizata a inflorit si-a prosperat foarte mult in Timisoara. Si, evident, merita si pensie speciala ca s-a jertfit atat pentru interesele interlopilor recunoscatori ...

+4 (6 voturi)
The Fog
25.06.2021, 12:50:42

Articolul zilnic dedicat primarului USR. Uita sa precizeze ca era interimar in prelungiri, bloca postul fara sa fi dat vreodata concurs pe el, nici macar unul aranjat. A remarcat cineva ca prima sa slujba a fost de sef? Daca legea permite prelungirea mandatului cu acordul institutiei publice inseamna ca prelungirea nu e deloc optiunea implicita. Cu toate ca prelungiri automate de mandat, chiar si in dispretul legislatiei, vedem si-n mareata Curte Constitutionala. Probabil pentru ca n-are cine s-o sesizeze. Nu se da dus, vrea in instanta. E in misiune tipul. Protejeaza si serveste.

+6 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările