Timişoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Descoperiri arheologice importante pe şantierului centurii de sud a Timişoarei. S-au găsit aşezări din trei epoci diferite

0
22 Jul 2019 12:06:25
Autor: Stefan Both
Descoperire arheologice pe şantierul centurii Timişoarei FOTO Facebook/DRDP
Descoperire arheologice pe şantierul centurii Timişoarei FOTO Facebook/DRDP

Au fost descoperite locuinţe, grupuri mortuare, gropi menajere şi cuptoare, componente ale unor aşezări din trei epoci diferite

GALERIE FOTO

În timp ce se lucrează la documentele de expropriere de pe traseul centurii de Sud, arheologii de la Muzeul Unirii din Alba Iulia au realizat săpăturile de prevenire cerute de lege. 
 
Arheologii au făcut descoperiri importante în zona localităţii Şag. 
 
Au fost descoperite locuinţe, grupuri mortuare, gropi menajere şi cuptoare, componente ale unor aşezări din trei epoci diferite: epoca bronzului târziu (sec. 12-11 îH), epoca romană (sec. 4-5 dH) şi epoca medievală timpurie (sec. 11-13 dH).
 
Anunţul a fost făcut de cei de la DRDP, pe pagina lor de Facebook.
 

Câştigător al licitaţiei pentru proiectarea şi realizarea Centurii de Sud a Timişoarei rămâne firma italiană Tirrena Scavi, care are doi ani la dispoziţie pentru execuţie.

Primarul Nicolae Robu a cerut imperativ finalizarea lucrărilor înainte de 01.01.2021, când va începe exercitarea titlului de capitală europeană a culturii de către Timişoara.Centura de Sud va avea o lungime de 25,4 kilometri şi va costa 85 de milioane de euro. Banii vor proveni în cea mai mare parte de la Uniunea Europeană, iar diferenţa va reprezenta cofinanţare a statului român. Şoseaua ocolitoare va avea câte o bandă pe sens, 12 poduri şi pasaje, mai multe intersecţii pe ruta Şag-Giroc-Moşniţa Nouă-Ghiroda şi legătura cu centura de nord (care a fost inaugurată în 2009).Citiţi şi:
 
Italienii care vor realiza centura de Sud a Timişoarei au doi ani la dispoziţie. “E prea mult pentru o şosea de 25,4 kilometri cu o bandă pe sens”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii