FOTO Experienţă uluitore în balonul cu aer cald deasupra Cappadociei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cappadocia este o regiune istorică din Turcia, în Anatolia Centrală. Este menţionată în relatarea biblică din cartea „Faptele Apostolilor”.

GALERIE FOTO

Una din statele foarte puţin afectate de epidemia de coronavirus este Turcia, una din ţările preferate şi de turiştii români. Până ieri s-au raportat doar două cazuri. Aşa că ne-am gândit să vă oferim o destinaţie turistică din acestă ţară. Cappadocia este un loc ce poate fi vizitat într-un week-end liber. Este locul unde în fiecare vară are loc unul dintre cele mai mari festivaluri pentru baloanele cu aer cal. Indiferent, însă de perioadă, un zbor cu balonul este garantat la Cappadocia. 

Ne poartă poartă prin acest sejur timişorenii Alex şi Lavinia Hreniuc, care realizează blogul de turism Explovers.ro.

 “Cappadocia a fost mereu pe lista noastră de destinaţii iar când în sfârşit am găsit un weekend liber în programul nostru, nu am ezitat. Nu ştim încă ce ne-a atras mai mult: să fie oare festivalul de baloane, culorile şi viaţa acestui loc sau pur şi simplu cultura şi Orientul? Toate acestea au contribuit la formarea unei imagini de basm”, susţine Lavinia Hreniuc.

Cazarea au luat-o de pe bine-cunoscutul site booking.com, iar biletele de avion, dus-întors Budapesta-Kayseri, a fost de aproximativ 170 euro de persoană cu bagaj de cală.

Cappadocia

De asemenea zborul cu balonul l-au rezervat de la hotelul Sultan Cave, unde s-au cazat.

 “Din momentul în care vă decideţi să mergeţi în Cappadocia, rezervaţi şi zborul cu balonul însă nu înainte să verificaţi condiţiile meteo din ziua respectivă. În condiţii meteo nefavorabile, baloanele nu zboară şi este păcat să pierdeţi acest peisaj feeric. Preţul unui zbor cu balonul diferă între 135-200 euro de persoană. Într-un balon sunt 16-20 persoane, iar durata zborului este de aproximativ o oră. Această experienţă a fost uimitoare: 250 de baloane care se ridică în aer în acelaşi timp, soarele răsare iar peisajul asupra văilor este spectaculos” a mai spus Lavinia.

Cappadocia

Festivalul baloanelor poate fi urmărit şi de pe terasele hotelurilor. În unele zile erau primiţi şi oaspeţii de la alte hoteluri pentru fotografii, în altele nu; depinde de noroc.

“Ştiam că Turcia abundă în preparate delicioase, condimente şi culori. Când am ajuns acolo, ne-am propus să încercăm cât mai multe preparate tradiţionale, însă am fost uşor dezamăgiţi. Cred că până la urmă tot baclavaua de fistic şi îngheţata cu lapte de capră ne-au impresionat. Pe stradă veţi vedea standurile de îngheţată care oferă şi un show caracteristic, spre deliciul turiştilor. Dacă v-aţi săturat de kebap şi carne de oaie, există restaurante de tip steak house cu mâncare foarte bună şi preţuri accesibile”, a mai povestit Lavinia.

Cappadocia

Pentru a vedea cât mai multe într-un timp cât mai scurt, timişorenii au închiriat un microbuz de 12 persoane cu ghid. Acesta i-a dus în toate punctele importante şi a povestit lucruri foarte interesante despre Cappadocia dar şi despre cultura şi obiceiurile oamenilor. 

“Am vizitat muzeul în aer liber, am fost la un magazin de covoare şi la atelierul de ceramică, am luat prânzul într-un restaurant cu un view drăguţ şi ne-am oprit în cele mai frumoase locuri de belvedere. Noi l-am avut ca şi ghid pe Umit, îl găsiţi pe instagram- theguideofcappadocia. Acesta vorbeşte foarte bine engleză şi se adaptează foarte bine cerinţelor grupului. Excursia a durat în jur de 6 ore iar costul a fost 35 euro/persoană, prânz inclus. Când se lasă seara, puteţi merge la locul de belvedere să vă bucuraţi de un apus impresionant. Tot ce trebuie să faceţi este să urmăriţi indicatoarele spre view point şi să vă lăsaţi cuprinşi de farmecul locului”, a încheiat Lavinia Hreniuc, care a petrecut cinci zile în Cappadocia.







Citeşte şi:

Cappadocia
Cappadocia
Cappadocia

Zanzibar, destinaţia exotică pentru care trebuie să iei medicamente împotriva malariei şi vaccin contra febrei galbene
 

FOTO Zece lucruri pe care este bine să le ştiţi înainte de a pleca pe insula indoneziană Bali

Zece lucruri pe care este bine să le ştii înainte de a pleca la Sankt Petersburg. Ce viză specială este necesară

FOTO Experienţă uluitoare în Svalbard. „Preparate din balenă, elan, ren sau focă“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite