FOTO-INEDIT Timişoara văzută prin ochii păsărilor. Drona care oferă o nouă dimensiune oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Vâlcu înalţă drona în Piaţa Unirii Foto: Ştefan Both
Valentin Vâlcu înalţă drona în Piaţa Unirii Foto: Ştefan Both

Valentin Vâlcu, un pasionat de gadget-uri şi tehnologii noi, fotografiază Timişoara cu ajutorul unei drone telecomandate

Imaginea şi fotografia sunt parte din viaţa timişoreanului Valentin Vâlcu. Spune că de multă vreme îl bătea gândul să îşi cumpare ceva ce zboară, un elicopter sau un avion cu radiocomandă. 
 

“Într-o noapte, deşi m-am culcat destul de târziu, n-am putut să adorm. După vreo oră, m-am dat jos din pat şi am pornit calculatorul. Am deschis youtube. Al doilea sau al treilea clip a fost acesta unul care se realizau filmări aeriene. În mai puţin de o lună după aceasta, în urma unor intense cercetari pe internet, am ajuns să achizitionez un gadget zburător. Până în acel moment nu mi-am închipuit că este deja disponibilă o tehnologie accesibilă care să implice zborul şi fotografia/filmul la un nivel de calitate acceptabil”, a spus Valentin Vâlcu, care şi-a cumpărat o dronă.
 

După aproape o lună de la achiziţia noii sale “jucării”, timp în care s-a familiarizat cât de cât cu zborul, cu mari emoţii a îndrăznit să înalţe drone în câteva locuri minunate din Timişoara.

“Mi-a luat mult să învăţ şi să înţeleg cum funcţioneză drona. Nu e uşor să coordonezi mişcarea de stânga-dreapta, sus-jos”, a declarat tânărul. 

Uimit de ceea ce a ieşit, a initiat proiectul “Eye  in the Sky” în ideea de a surprinde şi exploata o dimensiune nouă în fotografia urbană şi cea de peisaj.

Eye in the Sky Foto


Click pe poză pentru o inedită galerie foto 
 

“Am vrut să împărtăşesc cu cei curioşi, pasionaţi sau interesaţi, experienţa fotografiei aeriene”, spune Vâlcu.


De abia în urmă cu câţiva ani au început să apară dronele accesibile tuturor. Înainte, aceste obiecte zburătoare aveau dimensiuni considerabile şi costau şi 30.000 de dolari. 


“Dronele au apărut în ideea de a înlocui cameramanii de televiziune care filmau din elicoptere la diferite evenimente. Erau costuri uriaşe şi presupunea şi personal numeros. Plus că existau şi pericole de accidente. Aşa au apărut drone cu care se pot face filmări de calitate înaltă”, a mai declarat Valentin Vâlcu. 
 

Eye in the Sky Foto


Drona lansată în aer are o baterie cu autonomie de nouă minute. Acesta este controlată de o telecomandă, timp în care camera profesionistă poate fi programată să facă poze la intervalul dorit. De asemenea, poate fi setată doar pentru a filma.

“Camera este de cea mai înaltă performanţă. Filmează full HD, chiar şi 4K”, a mai spus Valentin Vâlcu. 

Distanţa maximă la care se poate deplasa este de 300 de metri, dar dacă se întâmplă să iasă din aria de acoperire, sistemul GPS o readuce înapoi de unde a plecat. 
 

Eye in the sky Foto

Imaginile cu Timişoara de sus sunt cu adevărat surprinzătoare. Puteţi vedea aici fotografiile realizate de drona lui Valentin Vâlcu.

Eye in the Sky Foto



C

itiţi şi:

VIDEO Timişoara de jucărie: proiectul de licenţă al unui student la Arte îţi arată oraşul aşa cum nu l-ai mai văzut

VIDEO-GALERIE FOTO Grădină din Timişoara inspirată de Palatul Schönbrunn

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite