Timişoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Mutare importantă pe piaţa de mobilă din România. Unul dintre cele mai cunoscute branduri de ţară, cumpărat de un fond de investiţii global

0
18 Sep 2019 11:05:13
Autor: Stefan Both
Cristian Rusu, fondatorul companiei Rus Savitar
Cristian Rusu, fondatorul companiei Rus Savitar

Greenbridge Partners, un fond de investiţii global cu sediul la Londra, a luat decizia de a investi într-o participaţie majoritară în retailerul de mobilă Rus-Savitar.

Timişoreanul Cristian Rusu, proprietarul retailerului de mobilă Rus Savitar, a vândut vândut participaţia majoritară către Greenbridge Partners, un fond de investiţii cu sediul la Londra.
 
Compania Rus Savitar, cu sediul în Dumbrăviţa (judeţul Timiş) a fost înfiinţată în 1994, s-a extins rapid după o investiţie de peste 35 milioane de euro în dezvoltarea de facilităţi de producţie şi logistică.

Rus-Savitar are în prezent cea mai mare capacitate de procesare de PAL din România, iar Casa Rusu operează o reţea de 21 de magazine cu format mare, având o suprafaţă de peste 60.000 metri pătraţi.
 
Rus Savitar a ajuns să vândă mobilă în Belgia, Olanda, Franţa, Elveţia, Anglia, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Japonia, Irak, Qatar sau Emiratele Arabe.
 
“Investiţia în Rus Savitar urmăreşte strategia Greenbridge de a dezvolta parteneriate cu antreprenori vizionari şi orientaţi spre rezultate, precum Cristian Rusu. Punând împreună competenţele noastre, dorim să creăm un campion regional în Europa Centrală şi de Est în zona de mobilier pentru casă”, a declarat Ola Rollen, partener fondator al Greenbridge.

 
Fondatorii Casa Rusu, reprezentată prin Cristian Rusu, va continua să conducă operaţiunile în calitate de coproprietari.
 
“Casa Rusu va continua să îşi consolideze reputaţia pentru calitate excelentă şi design atrăgător, la preţuri accesibile. Alături de un investitor financiar internaţional cu experienţă precum Greenbridge, avem oportunitatea de a scrie un capitol nou în istoria grupului Casa Rusu. Prin utilizarea capacităţii extinse de producţie, ne propunem să creştem portofoliul de produse şi inovaţia, precum şi să dezvoltăm reţeaua de magazine, astfel încât să aducem valoare şi să fim mai aproape de clienţii noştri”, a spus Cristian Rusu, CEO al Rus-Savitar.


 
Rus Savitar a devenit una dintre cele mai recunoscute branduri de mobilier pentru casă din România, oferind o gamă completă de produse de mobilă, tapiţerie şi produse Home & Deco. 
 
Se adresează clienţilor prin intermediul lanţurilor internaţionale de retail şi bricolaj, cât şi prin reţeaua proprie de magazine sub brandul Casa Rusu.

Fabrica Rus Savitar se află la 12 kilometri de Timişoara, în comuna Dudeştii Noi. Compania are aproape 500 de angajaţi.

 
Cifra de afaceri a grupului Rus Savitar, de 35 de milioane de euro, a crescut în 2018 cu circa 25% faţă de anul precedent, realizând un profit de 3,6 milioane de euro.
 
Greenbridge este un fond de investiţii concentrat pe sectorul de tehnologie, atât în pieţele mature, cât şi in cele emergente. Strategia Greenbridge Partners este de a face investiţii pe termen lung într-un număr select de participaţii, astfel încât să poată contribui activ la sporirea valorii lor. Echipa, cu o experienţă bogată în tehnologie şi strategie, îşi propune să lucreze îndeaproape cu managementul companiilor din portofoliu pentru a-i ajuta să devină lideri mondiali.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările