FOTO Nemţii de la Tierschutz am Punkt castrează câinii din satul Babşa. "Vrem să schimbăm mentalitatea oamenilor care sunt învăţaţi să omoare puii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Asociaţiei Tierschutz am Punkt, se află în România, pentru salvarea câinilor vagabonzi. Printre reprezentanţii asociaţiei se află şi un ofiţer de poliţie.

Preocuparea nemţilor pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi din Timişoara continuă să fie mult mai mare decât a autorităţilor româneşti. De-a lungul anilor, zeci de organizaţii din Germania s-au implicat în campanii de sterlilizare şi de adopţie a animalelor fără stăpân. Sute de animale şi-au găsit stăpâni care să îi iubească în Germania şi în alte ţări din Uniunea Europeană.

Ultimii care au dat dovadă de inimă bună sunt chiar poliţiştii din Rosenheim. Ofiţerul Mathias Müller face parte din comitetul de management al Asociaţiei Tierschutz am Punkt. Acesta se află de o săptămână la Timişoara, alături de colegele din asociaţie Susane Kurc şi Simone Guste, pentru a ajuta la sterilizarea câinilor din satul timişean Babşa. 

Primul lucru pe care l-au făcut nemţii după ce au ajuns în România a fost să cumpere o tonă de mâncare pentru câini şi pisici.
 

“Am aflat de ce se întâmplă în România în 2013, când s-a dat acea lege pentru uciderea câinilor fără stăpân. Am căutat mai multe informaţii şi am decis să facem o fundaţie prin care să putem ajuta. Nu este o soluţie să omori câinii”, spune Mathias Müller. 

image

După câteva luni de corespondenţă pe Facebook cu asociaţia New Hope din Timişoara, timp în care au găsit foster în Germania pentru mai mulţi câini vagabonzi, cei de la Tierschutz am Punkt au venit în România. 

Reprezentanţii Asociaţiei Tierschutz am Punk sunt cazat în satul Babşa, unde au început o inedită campanie de sterilizare în mediul rural. Pentru că înmulţirea câinilor din Timişoara se datorează exodului animalelor din satele din jur, germanii încearcă să îi conştientizeze pe săteni cât sunt de importante sterilizările.

„Ne aflăm pentru prima dată în România. Am venit să consolidăm colaborarea cu partenerii noştri de la New Hope şi să salvăm câinii. Trebuia să vedem situaţia reală la faţa locului. La început am avut un mic şoc. Am rămas surprinşi de mentalitatea românilor de la sate. Oamenii sunt obişnuiţi să înece puii de câini sau pisici care se nasc. Vrem să îi învăţăm să îşi sterilizeze animalele, să nu ajungă să îi ucidă”, a mai declarat Mathias Müller. 

image

În doar câteva zile, nemţii, susţinuţi de doi medici veterinari, au castrat 14 câini în Babşa. „Trebuie să se stopeze migrarea câinilor din sate la oraş”, a mai spus poliţistul.

Aflând că şi-a făcut asociaţie pentru salvarea câinilor din România, colegii din departamentul de misiuni speciale ale Poliţiei din Rosenheim, au sărit imediat să îl sprijine cu donaţii. 

„Şeful meu şi toţi colegii din departament au donat bani pentru această acţiune. Dar avem foarte multe persoane care au făcut donaţii, medici, ingineri, arhitecţi şi alţi oameni cu suflet”, a mai spus Müller. 

„Suntem ca o familie. Ne cunoaştem de trei luni de pe online, iar acum ne-am văzut prima dată pe viu, însă parcă ne ştim de o viaţă. Poliţistul este foarte corect şi face totul după regulă germană. Nu face rabat de la calitate. E de principiul că dacă faci ceva să o faci bine sau deloc. Românii trebuie să înveţe acest lucru”, a completat Valentin Luca, reprezentantul Asociaţiei New Hope. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite