Timişoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Osama bin Laden este pictat printre sfinţi, călare pe un avion, într-o biserică din Timişoara. Vezi cum au fost sfidate canoanele pentru a-l păstra în capelă

0
3 May 2011 13:36:41
Autor: adevarul
Osama bin Laden in biserica
Osama bin Laden in biserica

Pictură şocantă într-una din cele mai mici biserici Timişorene. O imagine care îl ilustrează pe teroristul Osama bin Laden pe un avion şi cu o furcă în mână simbolizează întruchiparea răului. În timp ce credincioşii sunt revoltaţi, reprezentanţii mitropoliei spun că este o simplă idee inedită.

Pictura de pe peretele Capelei Militare din Piaţa 700 datează de aproape zece ani şi este situată deasupra Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Teroristul omorât recent, Osama bin Laden este ilustrat călare pe un avion, cu o furcă în mână, în timp ce atacă turnurile gemene de la World Trade Center.

FOTOGALERIE: Biserica unde dracii îi chinuie pe păcătoşi în picturile horror dintre icoane

Fără terorişti în biserică

Credincioşii sunt revoltaţi şi spun că imaginea unui terorist nu are ce căuta într-un lăcaş sfânt. „Nu e voie să fie aşa ceva în biserică, mai ales că e sub picioarele lui Domnul Isus. Eu vin în fiecare duminică să mă rog aici şi am aflat abia acum. Nu ştiu cum pot să lase aşa ceva în biserică. Nu cred că o să vin aici, să mă închin la Satana", a declarat Elena Olariu, o credincioasă ortodoxă.


Click pe poză pentru a vedea Galerie Foto cu OSAMA BIN LADEN în biserică!

Osama, interzis de Canoane

Reprezentanţii Mitropoliei Banatului recunosc că pictura nu este permisă de Canoane, însă susţin că reprezintă o simplă idee inedită a pictorilor, pentru a întruchipa răul. „În jurul anului 2001, când pictorii Ion şi Ana Bădilă pictau biserica din Piaţa 700, au avut loc evenimentele din 11 septembrie. Lor le-a venit ideea să îl picteze şi pe Osama bin Laden. Îl găsim acolo şi acum, a fost păstrată ideea originală şi nu vom modifica nimic. Chiar dacă nu am avea voie să introducem noi personaje pe pereţii bisericilor, este o simplă idee inedită şi nu se va schimba. Într-adevăr, Canoanele interzic pictura unor asemenea personaje în biserici, pentru că trebuie respectat un anumit tipar. Nu consider însă că asta ar fi vreun motiv de îngrijorare", a declarat Marius Florescu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Banatul.

EXCLUSIV Luptă înverșunată pentru interesele imobiliare ale Bisericii Ortodoxe

„Eu nu am nicio părere despre pictură, întrucât eu nu eram în parohie la data în care s-a pictat biserica. Credincioşii îşi dau cu părerea. Treaba lor", a declarat Marcel Vlaicu, paroh al Bisericii din Piaţa 700.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările