FOTO VIDEO Premieră în România. Terapie cu calul în timpul unui concert de muzică clasică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erika Weisz pe cal alături de un copilaş FOTO Ştefan Both
Erika Weisz pe cal alături de un copilaş FOTO Ştefan Both

Un eveniment inedit a avut loc la Ianova, în apropierea Timişoarei, unde s-au întâlnit terapia prin muzică cu hipoterapia.

Aproximativ o sută de copii au paricipat la un eveniment special organizat la Ianova de Centrul HorsEmotion Hipoterapie Timisoara şi Fundaţia de Abilitare Speranţa. Micuţii au avut parte de o tratament mai special, plimbări cu calul şi meloterapie. Muzica clasică relaxantă a fost oferită live de un cvintet din Timişoara. 

„A fost un eveniment special. Nu a fost hipoterapie în adevăratul sens al cuvântului. A fost o plimbare pe muzică, care bineînţeles că are efectele ei benefice. Hipoterapia a fost completată de efectele meloterapiei. Este primul şi unicul eveniment de gen din România. Idee mi-a venit după ce am stat la o cafea cu muzicoterapeutul Monica Rotaru. Mi-am dat seama că aceste două terapii nu se bat cap în cap, ci se împletesc”, spune Erika Weisz, singura terapeută din vestul ţării care este specializată în Hipoterapie. 

Erika Weisz este absolventa Facultăţii de Fiziokinetoterapie din cadrul Universităţii de Medicină din Timişoara, cât şi a Facultăţii de Medicina Generală.

„La hipoterapie vin copii cu diferite dizabilităţi. Neuromotorii, cum ar fi tetrapareză sau parapareză. Dar vin şi copii cu afecţiuni psihiatrice, cum ar fi autismul, AdHd, Sindrom Down, boli mai rare. Se face înainte o evaluare, o consultaţie. Colaborez cu diverşi medici pe psihiatrie infantilă sau neurologie infantilă. Mulţi află de terapie de la alţi părinţi care au fost mulţumiţi. Rezultatele se văd. Le văd şi colegii medici care iniţial nu credeau în acest tip de terapie”, a mai spus Erika Weisz.

Timişoreanca a urmat un curs special la Asociaţia Natională Italiană de Reabilitare Ecvestră din Milano. În Italia a început să lucreze cu copii cu dizabilităţi fizice şi psihice.  

"În urmă cu cinci ani am fost la un stagiu la Roma, unde am aflat de acestă hipoterapie. Mie mi-au plăcut caii mereu. Mi s-a părut cel mai bun lucru pe care îl pot face. Consider că am cel mai minunat job din lume. Am parte de zâmbete sincere şi simt că pot schimba ceva în viaţa copiilor", a mai declarat Erika Weisz.

La centrul de hipoterapie de la Ianova sunt zece cai, dintre care doi pregătiţi special pentru terapie. 

Citeşte şi:


REPORTAJ Tratament inedit pentru copiii bolnavi: terapie în şa GALERIE FOTO

Începe proiectul "Calul - prieten şi terapeut". Copiii cu dizabilităţi fizice şi psihice sunt aşteptaţi la Herghelia Izvin

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite