Timişoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Un român din Germania împarte gratuit mănuşi şi dezinfectanţi şoferilor de TIR. „Vreau ca toţi să facă fapte bune“

5
5 Apr 2020 16:34:09
Autor: Stefan Both
Constantin Troncotă ajută şoferii români de TIR FOTO Facebook
Constantin Troncotă ajută şoferii români de TIR FOTO Facebook

Timişoreanul Constantin Troncotă îi ajută pe şoferii români de TIR-uri care se opresc să se odihnescă în zona Mannheim din Germania.

GALERIE FOTO

Constantin Troncotă, originar din Timişoara, care lucrează ca şofer în Mannheim, a decis să vină în ajutorul românilor aflaţi cu TIR-urile pe şoselele Germaniei. Acesta se opreşte prin parcări şi împarte şoferilor soluţii dezinfectante şi mănuşi de unică folosinţă. 
 
Iniţiativa lui Troncotă a pornit după ce a văzut că autorităţile germane au închis majoritatea spaţiilor pe care le foloseu şoferii de TIR pentru duşuri ori pentru spălarea hainelor. Din cauza restricţiilor impuse de autorităţile germane pentru a limita răspândirea coronaviruslului, şoferii nu pot opri oriunde pentru a se aproviziona. 
 


„Lucrez în Germania. În zona Mannheim. Fac distribuţie locală. Am 12-20 de clienţi pe zi. Încep serviciul dimineaţa la ora 5.00 şi termin pe 12.00, 13.00 sau 14.00, în funcţie de cât am de muncă. După ce merg la firmă să descarc camionul, sunt liber. Pot începe să împart materialul. Promovez această acţiune, pentru că vreau ca toţi să facă fapte bune. Vreau să înceapă şi alte persoane să se mobilizeze. Sunt un român care le oferă şoferilor gratis soluţii antibateriene şi mănuşi de unică folosinţă. Şoferii chiar nu au. Înainte avea şi  alte produse, hârtie igienică, ochelari de protecţie. Ei îmi spuneau ce au nevoie. Am renunţat la o parte din listă, cum e hârtia igienică, pentru că şoferii au în mare parte. Am rămas cu dezinfectanţi, mănuşti şi câteva roluri de bucătărie”, a spus Constantin Troncotă, pe pagina sa de Facebook.

 
Şoferul a investit în jur de 2.000 de euro, pentru a cumpăra materialele pe care le împarte românilor. În acest weekend a cumpărat o sută de cutii cu mănuşi de unică folosinţă şi 70 de flacoane cu dezinfectant. 
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Depeter
5.04.2020, 17:18:59

Copilul asta face mai mult decat oricine! Jos palaria baiete!

+3 (3 voturi)
Alfa Omega
5.04.2020, 19:31:42

Ma intreb de ce firmele nu ii doteaza inainte de a ii trimite sa duca marfa si de ce nemtii nu le asigura minimul de igiena in statile de benzina dezinfectant si toalete !

+1 (1 vot)
Depeter
5.04.2020, 19:40:46

Intrebarea e buna, dar actiunea tanarului e fara pret! Oamenii astia au multe zile pe drum.

+1 (1 vot)
Bergmann Rachel
5.04.2020, 18:48:04

Comentariu considerat abuziv.

TIBI
5.04.2020, 20:50:38

le fură de undevă

0 (2 voturi)