Timişoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO S-a amânat începerea eutanasierii câinilor maidanezi din adăpostul Primăriei Timişoara

0
15 Jan 2014 12:32:34
Autor: Stefan Both
Căţeii aflaţi la adăpostul societăţii Danyflor aşteaptă stăpâni noi Foto: Ştefan Both
Căţeii aflaţi la adăpostul societăţii Danyflor aşteaptă stăpâni noi Foto: Ştefan Both

Reprezentanţii municipalităţii nu început eutanasierea câinilor maidanezi, care era programat pentru azi. Asociaţiile pentru apărarea animalelor cer Primăriei să respecte legea

Asociaţia Pet Hope Timişoara consideră nejustificată graba cu care conducerea Primăriei Timişoara a comunicat începerea eutanasierii câinilor fără stăpân şi atrage atenţia asupra faptului că nu există o hotărâre a Consiliului Local cu privire la cuantumul taxei pentru adopţia la distanţă a animalelor din adăpostul serviciului de ecarisaj, obligaţie prevăzută prin lege. 
 
„Este inadmisibil şi ilegal ca autorităţile să înceapă eutanasierea câinilor atâta timp cât nu au dat ocazia iubitorilor de animale să-i adopte la distanţă, prin faptul că nu au stabilit cuantumul taxei. 

Este de asemenea inadmisibil ca eutanasierile să fie realizate fără ca ONG-urile de profil să aibă posibilitatea să desemneze un medic veterinar asistent, în vederea asigurării corectitudinii procedurii şi a eliminării oricărei suferinţe inutile a animalelor” spune avocatul Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociaţiei Pet Hope Timişoara.

GALERIE FOTO Adăpostul de câini de la Danyflor
 
Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân şi normele ei metodologice pot fi aplicate doar atunci când toate procedurile prealabile implementării lor au fost realizate, iar în cazul nostru, în Timişoara, etapele pregătitoare nu au fost realizate, aşadar este prematur să discutăm despre eutanasierea animalelor fără stăpân.
 
„După aproape un an de zile în care, prin bună-voinţa domnului viceprimar Diaconu, Timişoara a implementat un program de gestionare eficientă a câinilor fără stăpân şi a realizat un număr semnificativ de sterilizări, decizia autorităţii locale de a reveni la aplicarea strictă a eutanasierii care nu a înregistrat niciodată, niciunde în lume, un rezultat benefic, ne revoltă şi ne dezamăgeşte în egală măsură” a completat Alina Văcaru, preşedinte Pet Hope Timişoara.


GALERIE FOTO Adăpostul de câini de la Danyflor

"Apel către populaţie, să vină să adopte"
 
Cei de la Pet Hope susţin că eutanasierea nu este nici pe departe singura soluţie viabilă pentru reducerea numărului câinilor fără stăpân, dimpotrivă, pe termen mediu-lung această metodă nu va face decât să crească numărul câinilor din stradă şi numărul agresiunilor împotriva cetăţenilor timişoreni.
 
“Ne întrebăm în ce măsură responsabilii locali pentru implementarea eutanasiei îşi asuma răspunderea pentru metoda deficitară adoptată. Asociaţia Pet Hope Timişoara a solicitat o audienţă la domnul primar Nicolae Robu, în numele mai multor ONG-uri din Timişoara, încă din data de 25.09.2013, audienţă pe care acesta nu a înţeles să o onoreze nici măcar în prezent” a mai precizat avocatul Ruxandra Bizera.
 
Asociaţia Pet Hope Timişoara condamnă vehement decizia autorităţilor locale timişorene de a eutanasia câinii sănătoşi fără stăpân, pe care o consideră nu doar imorală şi inumană, ci şi falimentară şi ineficientă. 
 
GALERIE FOTO Adăpostul de câini de la Danyflor

Între timp, municipalitatea a amânat începerea eutanasierii câinilor de la adăpostul societăţii Danyflor, motivând că a apărut un număr mare de cereri de adopţie a câinilor. 
 
„Am primit foarte multe cereri de adopţie a câinilor din adăpost. Sunt zeci de câini pe care organizaţiile de protecţia animalelor i-au adoptat şi doresc să-i înfieze şi în continuare. Astăzi nu cred că vor fi eutanasiaţi câini. Scopul nostru nu este să eutanasiem câinii, ci să-i dăm în număr cât mai mare spre adopţie. Fac şi un apel către populaţie, să vină să adopte“, a explicat Adrian Bere, directorul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara, pentru digi24.ro.
 
Citiţi şi:

FOTO Cu nod în gât prin lagărul de câini al Primăriei Timişoara, de Ziua Porţilor Deschise
 
FOTO Iubitorii de animale din Timişoara nu vor să stea cu mâinile în sân: „Vom merge din uşă-n uşă să vedem unde sunt câini nesterilizaţi”
 

FOTO VIDEO Soluţie: maidanezii, trimişi la puşcărie. Şefii penitenciarelor sunt de acord, la fel şi Vier-Pfoten

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii