Timişoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Semnal de alarmă inedit asupra degradării clădirilor istorice: "Avem clădiri superbe şi lăsate să se distrugă”

0
4 May 2015 16:32:07
Autor: Stefan Both
Lucrări semnate de Corina Nani
Lucrări semnate de Corina Nani

Artista Corina Nani a realizat 60 de lucrări inedite despre clădirile patrimoniu ale Timişoare, majoritatea fiind lăsate să se distrugă.

Lucrările Corinei Nani fac parte din proiectul multimedia "barOK reDESIGNed", prezentat la expoziţia organizată la Fundaţia Timişoara 89, cu ocazia decernării diplomei de excelenta în urbanism social pentru Petru Ilieşu.
 
„Conceptul a fost de fapt să reinventez barocul, să promovez oraşul Timişoara, să trag un semnal de alarmă asupra moştenirii arhitecturale, avem clădiri superbe şi lăsate să se distrugă”, a declarat Corina Nani.

Artista a folosit şi elemente florale preluate din lucrările sale intutalate „Gradina”, expuse în 2008 la Galeria Helios. Aceste elemente au fost folosite şi la lucrarea murală făcută în 2012 pe peretele Grădinii de vară Capitol, în cadrului Festivalului Internaţional de Street Art.

“Nudul m-a inspirat din citatul: <Arhitectura este ca o femeie frumoasă: trebuie să facă plăcere prin ea însăşi; are nevoie de puţine podoabe>, de Le Camus de Mezieres, în cartea sa <Geniul arhitecturii>”, a explicat artista.
 
Corina Nani este designer, artist, cadru didactic la Facultatea de Arte şi Design, departamentul de Design şi Arte Aplicate.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii