Timişoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Prima statuie a lui Bob Marley din Europa se află într-un sătuc din Banatul sârbesc, la graniţa cu România

0
18 Oct 2019 06:22:22
Autor: Stefan Both
Statuia lui Bob Marley din Banatski Sokolac FOTO Facebook/Rock Village
Statuia lui Bob Marley din Banatski Sokolac FOTO Facebook/Rock Village

Rock Village este un festival de muzică organizat, din 2005, în centrul Banatski Sokolac - un mic sat din districtul Banatului de Sud, Vojvodina, la graniţa cu România. Aici se află statuia lui Bob Marley, supranumit părintelui raggae-ului.

GALERIE FOTO

Un sat mic din Banatul sârbesc (provincia autonomă Voivodina), de la graniţa cu România, s-a făcut făcut remarcat prin organizarea unui festival rock. Din 2005, în luna august, la Banatski Sokolac are loc festivalul  Rock Village. Este perioada în care numărul vizitatorilor îi depăşeşte cu mult pe cel al locuitorilor, satul având în jur de 270 de suflete. În timpul festivalului, muzica răsună şi în România, având în vedere că frontiera este trasată chiar la ieşirea din sat.

Rock Village se ţine în curtea şcolii elementare „Jovan Sterija Popovic”. Simbolul acestui festival este statuia lui Bob Marley (1945-1981), amplasată în perimetrul şcolii, în 23 august 2008. A fost prima statuie a fostului star de muzică raggae din Europa.

La inaugurarea statuii a concertat una dintre cele mai cunoscute trupe de raggae din Balcani - belgrădenii de la Del Arno Band - alături de formaţia Ras Abraham & The Irie Wibes din Jamaica lui Bob Marley.

Rock Village este un festival unic în Serbia, care se întinde pe două zile. Popularizează în cea mai mare parte genurile rock, reggae, blues, jazz sau funk, dar nu lipsesc nici sunetele de muzică electronică.În Banatul sârbesc se află şi statuia faimosului Rocky Balboa, care a fost amplasată în centrul localităţii Zitişte.

Citeşte şi:

VIDEO Cum a schimbat Rocky faţa unui sat din Banatul sârbesc.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii