Timişoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Timişoreanul care a sărbătorit 100 de ani. Secretul unui secol de viaţă: „Bea foarte mult lapte”

0
7 Aug 2014 14:20:40
Autor: Stefan Both
Iosif Hegheş primeşte tortul de la fiica lui FOTO Ştefan Both
Iosif Hegheş primeşte tortul de la fiica lui FOTO Ştefan Both

Iosif Hegheş, un veteran de război din Timişoara, a împlinit, astăzi, frumoasa vârstă de 100 de ani. Reprezentanţii Primăriei i-au făcut o vizită surpriză acasă.

Iosif Hegheş a avut parte de momente emoţionate la sărbătoarea vârstei de 100 de ani. Este unul dintre timişorenii care au atins această venerabilă vârstă.

Hegheş a fost vizitat la locuinţa sa de pe bulevardul Take Ionescu de viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, cât şi de reprezentanţii Serviciului pentru Protecţia Socială a Persoanelor Vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară.

Acesta a primit cadou o distincţie din partea Primăriei Timişoara.

Iosif Hegheş s-a născut la Jebel, în 1914. Cei mai mulţi ani i-a petrecut ca magazionier la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel. A fost în cel de-al Doilea Război Mondial. Şi acum poartă cu mândrie decoraţiile primite de-a lungul aniloi din partea autorităţilor.

“Am fost sergent şi apoi comandat în detaşamentul 38 Artilerie, pe frontul de răsărit. Am fost în război din 1941, până când s-a terminat. Am trecut Prutul şi am ajuns până la Cotul Donului”, a spus Iosif Hegheş.

S-a căsătorit la 17 ani, iar 18 ani s-a născut singurul copil, o fiică, astăzi în vârstă de 82 de ani, care îi şi poartă de gijă.

Înconjurat de atâţia oaspeţi, Iosif Hegheş a fost extrem de emoţionat şi de abia putea să articuleze câteva cuvinte.

Întrebată care este secretul longevităţii tatălui ei, fiica sărbătoritului, Gina Hegheş, a spus: “Bea foarte mult lapte. Zilnic mănâncă lapte cu gris, bea lapte cu cafea, bea lapte simplu. E adevărat că nu mâncăm nici foarte gras. În rest e destul de bine pentru vârsta lui. Nu mai iese afară pentru că îl dor picioarele. Dar stă toată ziua cu pisica lui”, a spus Gina Hegheş.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Ca la 100 de ani! Cea mai în vârstă avocată din România a fost sărbătorită de colegii din Baroul Timiş

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările